Zgodbe

Janina preobrazba: Polepšana mojstrica

Andreja Comino
30. 9. 2023, 06.00
Deli članek:

»Ne vem, zakaj točno sem se odločila za preobrazbo, a (končno) sem bolj začela gledati nase, z leti pa sem postala tudi samozavestnejša,« je veselo in polna pričakovanj, kako jo bodo spremenili Janini mojstri lepšanja, povedala 38-letna Regina Brečko Bukovec iz Gabrskega pri Trbovljah, ki se ni naličila kar dvajset let. Nad končnim rezultatom je bila več kot navdušena.

Mateja Jordovic Potocnik
Regina Brečko Bukovec

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtka Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

Regina je na svoji koži temeljito izkusila, da življenje ubira čudna in nepredstavljiva pota. Simpatična Trboveljčanka je po poklicu turistični tehnik, diplomirala je iz obramboslovja, pristala pa v lesu. »Že v srednji šoli sem delala v tovarni Paron, ki se je ukvarjala s predelavo lesa. V njej je delalo veliko prebivalcev Laškega. V službi sem spoznala tudi moža. Niti v najdrznejših sanjah si nisem mislila, da bom kdaj tudi sama oblikovala les,« je povedala Regina, ponosna mama treh navihanih fantov. V les, njegovo lepoto in oblike, ki jih je izoblikovala narava, je noro zaljubljena že sedem let.

Mateja Jordovic Potocnik
Regina Brečko Bukovec prej

»Teh lepot ne bi spoznala in ne bi bila tu, kjer sem, če ne bi šla skozi težko izkušnjo, ko sem v petindvajsetem tednu nosečnosti izgubila hčerko. Nikoli ne bom pozabila 14. julija 2014, ko se mi je v sekundi podrl svet. Vsi načrti in sanje so se spremenili v najhujšo nočno moro. Upala sem, da se bom zbudila iz nje in bo spet vse po starem. Pa ni bilo. Dolgo je trajalo, da sem prišla k sebi, da sem začela žalovati, da sem sprejela, kar se je zgodilo, da sem se poslovila od Nadje in začela nazaj živeti. Sprejela sem vsako priložnost za službo, da sem odmislila vse,« je s solzami v očeh pripovedovala Regina, ki se ne spomni več točno, kaj jo je gnalo, da je v roke vzela dleto, iz kupa drv potegnila kos in začela tolči, udarjati … »S tem sem se nekako osvobajala jeze, počasi pa je nastajala lesena žlica za obuvanje. Nato še ena in še ena ... Ko to ni bilo več dovolj, sem kupila še žago, da sem lahko kose lesa spreminjala v oblike. Nastal je prvi obešalnik, pa metulj in še kopica drugih predmetov. Odtlej je minilo kar nekaj časa in še vedno vztrajam, le da so izdelki sedaj še bolj dodelani. Trudim se čim več uporabljati naš domači les, saj živimo na hribovski kmetiji pod Mrzlico in ga imamo dovolj. Zadnje leto se še dodatno posvečam svoji drugi ljubezni – turizmu. Sem aktivna članica Turističnega društva Trbovlje in z veseljem pomagam, da bi ne samo širša okolica, temveč tudi domačini spoznali zelene Trbovlje in nasploh lepote Zasavja, ki jih premnogokrat zasenčita zgodovina in miselnost o sivini,« je razložila Regina, ki sanja o turistični kmetiji ali glamping hišici. Poguma ji ne manjka, preobrazba pa je bila eden od korakov iz cone udobja in nova stopnja samozavesti.

Mateja Jordovic Potocnik
Regina Brečko Bukovec potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Dolgo že prisegam na domačega frizerja. Postriže me kar mož, na koncu se le malo popravim. Jaz pa z veseljem strižem njega in otroke. Za nas je pravi mali časovni podvig, če se želimo uskladiti in odpraviti k frizerju, kjer seveda ni preprosto najti termina za vse. Potem pa je še dodaten izziv, ker mali noče k frizerju,« je iskreno povedala Regina, ki se ne spomni, kdaj si je nazadnje pobarvala lase. Morda pred petnajstimi leti. Zdaj ji je bolj všeč njena naravna barva. V bolj »divjih« mladostnih letih pa je imela na glavi vse sorte odtenke – od črne, oranžne do modre ... Frizerka Nataša ji je oblikovala takšno pričesko, da bo imela doma z njo minimalno dela. Paževska pristaja skoraj vsaki ženski, lasje pa so videti urejeni in ukročeni, četudi si jih bo sušila na zraku. Nekoliko ji je spremenila tudi odtenek barve las.

Mojstrici ličenja Manci pa je Regina zaupala, da se sploh ne liči, edini »okrasek«, ki ga ima na obrazu, je uhan, ki si ga je v trenutku razigranosti dala namestiti pred skoraj dvajsetimi leti. Bolelo jo je kot hudič, zato si ga noče odstraniti. Manca se je za tem, ko ji je oblikovala obrvi, s toliko večjim užitkom igrala z barvami: potem ko ji je oči občrtala z rjavim kajalnim svinčnikom, ji je na veke nanesla pastelne odtenke, usta pa poudarila z vijolično šminko.

Preobrazba je objavljena v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!