Zgodbe

Janina preobrazba: Obilen odmerek samozavesti

Andreja Comino
12. 8. 2023, 08.00
Deli članek:

Valenntini Viddrih je uspelo po porodu shujšati za skoraj trideset kilogramov. S preobrazbo se je želela malo pockrljati in si podariti še nasvete Janinih lepotnih strokovnjakov.

Mateja Jordovič Potočnik
Valenntini Viddrih

»Po naravi sem optimistična, vesela in nasmejana. Zelo sem hvaležna za življenje, ki mi je bilo podarjeno, in zato veliko delam za osebno rast. Vedno pa ni bilo tako. Prestala sem kar nekaj težkih življenjskih preizkušenj,  marsičesa so me naučile, me zaznamovale in utrdile. Zaradi vsega sem si pred nekaj leti poiskala pomoč v duhovnem svetu,« pravi Valentinna Viddrih, 34-letna mlada mamica iz okolice Postojne.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: LITERAM terapevtka Neja Flajs, Studio Real, Ptuj za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Oblačila: Cherry Monday Boutique, Domžale

Nakit: Lunca, Ljubljana

»Od nekdaj me je zanimalo vse o človeku,« pove Valenntina, ki je od malega občudovala morske deklice. Vse otroštvo je živela v svojem pravljičnem svetu in si zamišljala, da je ena izmed njih. Sedaj pa so se njene sanje začele spreminjati v otipljivo resničnost. Že nekaj let sodeluje z Akademijo za morske deklice Arabella, ki jo je ustanovila Barbara Petek. V njej poučujejo otroke in odrasle plavanja z repom morskih deklic oziroma z monofinom ter z veseljem nastopajo in razveseljujejo ljudi z vodnim plesom in jih ozaveščajo o pomembnosti čistih domačih in svetovnih voda.

Mateja Jordovič Potočnik
Valenntini Viddrih prej

»Obožujem tudi petje. Za seboj imam kar nekaj nastopov na odru in želim si posneti vsaj nekaj avtorskih pesmi. Končala sem nižjo glasbeno šolo, smer solo petje. Veliko let pa si nabiram izkušnje kot fotomodel. Pred kamero preprosto uživam. Najraje se fotografiram v naravi, še posebno ob morju,« pravi Valenntina, ki bo v kratkem odprla svoje podjetje.

Celotno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št. 32, 8. avgust, 2023.

Mateja Jordovič Potočnik
Valenntini Viddrih potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja:

»Glede na to, da imam doma majhnega otroka, mi zmanjka časa, da se naličim in uredim. Čeprav je moja mama frizerka, se tudi njej redko prepustim, le občasno, da mi postriže konice. Tudi pobarvana še nisem bila. Dokler so moji lasje naravno lepi, se mi jih zdi škoda barvati. Ko pa bodo posiveli, bom verjetno razmišljala drugače,« je povedala Valenntina, ki je na lepšanje prišla z lasmi, segajočimi do pasu. Frizerka ji jih je skrajšala za poldrugi decimeter in ji naredila stopničasto pričesko, s katero bo vedno videti urejena. Naredila ji je še igrive kodre.

Kot rečeno, se Valenntina tudio liči zelo redko, mora enkrat na leto, za kakšno res posebno priložnost. Mojstrica ličenja Manca Maselj ji je najprej uredila obrvi – odstranila ji je odvečne dlačice in ji s svinčnikom dorisala manjkajoče. Nato ji je s korektorjem in pudrom izenačila polt na obrazu ter ji oči poudarila v vedno modnih naravnih zemeljskih odtenkih, prav lepo so se ujeli z rožnato šminko na ustih.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!