Zgodbe

Kaj podariti za valentinovo? Šeškanje!

Jelka Sežun
7. 2. 2017, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prihaja Petdeset odtenkov teme

Pred dvema letoma je težko pričakovani film Petdeset odtenkov sive prišel v kino ravno za valentinovo. Ker kaj bolj jasno pravi, rad te imam, kot to, da pelješ punco gledat film o milijarderju, ki ima posebno sobo za sadomazohistične igre in punco osvaja s šeškanjem? Letos imate spet srečo, tik pred valentinovim prihaja nadaljevanje, Petdeset odtenkov teme, v katerem se še vedno šeškajo, za naslednje valentinovo so nam pa že obljubili tretji del. In – kar malce strah nas je vprašati – le kaj podariti, ko bo zmanjkalo filmov?

Moški so se nad prvim filmom zmrdovali (in trdili, da so ga šli gledat samo zato, ker so jih zvlekle njihove ženske). Moški so se zmrdovali že nad romanom – brali so ga pa vseeno. Kritiki so film zaničevali in tega niso poskušali prikriti – in le zakaj bi, bil je slabo odigran, slabo režiran, slab, slab, SLAB! film. Res ni bil kaj prida. Ampak ženske si svoje sadomazo pravljice niso dale vzeti, bržkone so hotele videti, ali se Christian in Anastasia na platnu lahko kosata s Christianom in Anastasio iz njihove domišljije. In tako je podpovprečen film, ki so ga naredili za drobiž, za štirideset milijonov dolarjev, prinesel 600 milijonov.

Pa so šli in drugega za drugim posneli še drugi in tretji del, ki bosta v kino prišla leto dni narazen. Medtem pa je bilo dogajanje za kulisami bolj pestro in razgibano kot v filmu. Čeprav se najverjetneje niti šeškali niso.

Imam mišice in jih napnem, če hočem. Jamie Dornan zapušča trilogijo, so panično poročali tabloidi. Dornanu, nekoč vrhunsko plačanemu fotomodelu z vzdevkom zlati torzo, ki si zelo resno gradi igralsko kariero, tega čisto zares ne bi mogli zameriti. V katerem koli oglasu za perilo – in v večini tistih, kjer je bil popolnoma oblečen – je bil nepopisno bolj zapeljiv in seksi kot Christian Grey v čemer koli (ali tudi brez česar koli). Toda Jamie Dornan je podpisal pogodbo za tri filme. In je ostal. A je zelo nedvoumno povedal: tudi če bodo posneli četrti film iz serije, njega v njem ne bo več. Čas je, da gremo naprej, je rekel. »Kljub temu, kar upodabljam na platnu, se nimam za temačnega in grozljivega človeka in bi vsekakor rad priložnost, da pokažem še svoje druge plati.« Vse njegove plati so dobrodošle. Definitivno.

Več v Zarji št. 6, 7.2.2017