Zgodbe

Največja skrivnost Nikole Tesle

Mateja A. Hrastar
18. 7. 2013, 21.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Veliki izumitelj je poleg izmeničnega toka odkril skalarno energijo. V zadnjem času je vse bolj popularno zdravljenje z njo.

Ekscentrični veliki genij. V enem številnih intervjujev je Nikola Tesla dejal: »Imamo dvoje očes: zemeljsko in duhovno. Vztrajati je trebao, da postaneta eno samo. Univerzum je živ v vseh svojih manifestacijah, kot nekakšna misleča žival. Človek mora svoje oči in ušesa uskladiti z dihanjem, očmi in ušesi univerzuma.«

Skrivnostni visoki temni Srb je ob prelomu 19. stoletja spremenil svet. Toda tako kot pri vseh velikih umih je bila večina njegovih izumov, teorij in razmišljanja za njegove sodobnike popolnoma nerazumljiva. Poleg tega je bil malce nenavaden, nekateri so celo trdili, da je nor. Menda se ni nikoli rokoval, imel je več obsesivno-kompulzivnih motenj, od te, da se je bal bele barve, do tega, da je vsak večer z osemnajstimi prtički obrisal ves pribor in krožnike, iz katerih je jedel večerjo. Oboževal je golobe, zaljubljen je bil v neko golobico v parku, o ženskah pa je menil, da je njihova želja po enakosti z moškimi znak zatona civilizacije. No ja, pač genij. Večino svojih izumov je ustvaril po vizualnih prividih, ki so se mu pojavljali že v zgodnjem otroštvu. In bil je tisti, ki je ukrotil elektriko. Na smrtni postelji je menda dejal, da so njegovi izumi namenjeni prihodnosti.

Njihov seznam je impresiven: odkril je izmenični tok, radio, rentgenske žarke, neonsko svetlobo, razmišljal je o laserjih in večnem izviru brezplačne energije za vse človeštvo. Na njegovih odkritjih temelji večina sodobnih naprav, od mikrovalovne pečice do brezžičnega prenosa energije.

Skalarna energija brez frekvence. Raziskoval pa je tudi stvari, ki jih naš um težko dojema. Leta 1899 je pisal o skalarni energiji. Koncept skalarne energije je prvi teoretično opisal James Clerk Maxwell leta 1873, ki je z enačbami dokazal, da lahko obstaja tudi energija brez frekvence. Šele pol stoletja pozneje pa je Nikoli Tesli uspelo demonstrirati obstoj skalarne energije. Pojem skalarna je uporabljal za del močnega polja energije brez frekvence in jo je imenoval tudi kozmični valovi. Odkril je, da skalarne valove lahko proizvaja, če skozi dve tuljavi pošlje v nasprotni smeri izmenični tok iste frekvence. S tem izniči elektromagnetno polje in ustvari skalarno polje. Značilnosti skalarne energije so, da ni linearna, da ni v hertzovskem polju in je torej statična in neizmerljiva s sodobnimi instrumenti. Širi se v sevalnih krogih, in ti napolnijo okolje. Lahko prebija trdne snovi in ne izgubi svoje moči. Informacijo lahko prenaša daleč, ne da bi se ta pri tem porazgubila. Skalarna energija se lahko vzpostavi sama in se tudi neštetokrat sama obnovi. Nekateri raziskovalci trdijo, da je skalarna energija multidimenzionalna, da prehaja v četrto dimenzijo, da je v resnici pojasnilo za telepatijo, telekinezo, reinkarnacijo, za možnost prehajanja v prostoru in času.

Zdravljenje s skalarno energijo. Teoretična razpredanja o skalarni energiji lahko hitro zaidejo v kvantno fiziko ali duhovno filozofijo. Toda skalarna energija ima tudi zelo praktično implikacijo. Pripisujejo ji močne zdravilne učinke. Če ima telo uravnoteženo bio skalarno energijo, je zdravo. Če okolje slabo vpliva tudi na skalarno energijo telesa, je ta v disharmoniji in je za zdravje treba ponovno vzpostaviti pravilno skalarno energijo. Učinkovala naj bi neposredno na celice, spodbujala detoksikacijo, zboljševala prevodnost celičnih membran, pripomogla k zdravljenju rakavih celic, pomagala zaščititi poškodbe DNK, zavirala staranje, krepila telesno bio polje in tako preprečevala vplive elektromagnetnih valov na telo, celo uravnavala uravnoteženost delovanja možganskih hemisfer, zboljševala duševno koncentracijo. 


Več preberite v tiskani Jani (št. 29, izid: 16.7.2013).