Nasveti

Babičina shramba: Kalamari iz pečice

Metka McCully Žigon
22. 9. 2023, 03.00
Deli članek:

To je izjemno okusna, samostojna jed, saj poleg kalamarov pečemo še krompir, paradižnik in čebulo. Priprava je hitra in preprosta. Recept: METKA McCULLY ŽIGON foto: SHUTTERSTOCK

Shutterstock
Kalamari iz pečice

Sestavine

  • 1 kg očiščenih kalamarov
  • 3/4 kg krompirja
  • 3/4 kg paradižnika
  • ½ kg čebule
  • sol, poper, olivno olje
  • vejica rožmarina

Priprava
1. Krompir olupimo in zrežemo na kose. Paradižnik zrežemo na kose ali debelejše rezine. Čebulo olupimo in zrežemo na četrtine.
2. V pekač z višjim robom razporedimo pomešano vse sestavine: kalamare, krompir, paradižnik in čebulo. Solimo, popramo in obilno poškropimo z oljčnim oljem. Dodamo še rožmarin. Potisnemo v pečico in pečemo 45 minut na 180 stopinjah Celzija. Pečeno je, ko je krompir pečen oziroma dovolj zmehčan. Med peko ni treba mešati, samo zapremo v pečico.

3. Priloge ta jed ne potrebuje, le morda kos domačega kruha in kozarec dobrega rdečega vina.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 38, 19. september, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!