Ponujamo vam predvsem recepte iz živil, ki so zdaj na voljo, in če ni zapisano drugače, nahranijo štiri lačne.
Pa še to: nove prehranske smernice nam dopovedujejo, da se je stroka o koristnosti margarine in jedilnega olja motila, zato se nikar ne čudite, ker se v receptih znova cvrejo ocvirki, zaseka, mast in maslo. Ampak ne preveč.
V obširni prilogi vas čakajo recepti za: Praženo zelje, zabeljen fižol, vipavsko joto, musako s polento, enolončnico z ajdovo kašo, solato »od jutra do večera«, repo s smetano, mineštro z bučo in kosmiči, repo s proseno kašo in suhimi slivami, dušeno repo z zaseko, sarmice, riževo solato, mineštro, zloženko z zeljem, rižoto s porom, gobovo rižoto, kari, riževe kroglice, preproste žličnike, kruhove cmoke, krompirjeve štruklje, zdrobove in skutne cmoke, pljučka s krompirjem, goveje ledvice v omaki, puranja jetrca, jetrca s slanino, pljučni pečenjak, bikova jajca, domačo pašteto, snežne kepe, skutne pogačice, oblečena jabolka in rižev narastek
Zarja št. 2, 12. 1. 2016
Nasveti
PRILOGA: Varčna in zdrava kuhinja
Tako – praznikov je konec, denarnice so prazne, okrog bokov se je nabralo nekaj odvečne maščobe, mi pa smo najbrž polni dobrih sklepov, kako bomo v novem letu jedli zdravo, kar praviloma pomeni tudi skromno.