Nasveti

Okraski z našim osebnim pečatom

M. R.
18. 12. 2015, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prebarvajmo staro v novo in nastali bodo popolnoma novi okraski za božično jelko.

Če ste se naveličali starih obeskov za jelko ali se želite letos ravnati po modi, vzemite v roke barvo in čopič ter veselo na delo! V trgovinah za ustvarjalne se dobijo nepobarvani obeski, poslikate pa lahko tudi tiste iz prejšnjih let. Možnosti za poslikavo je toliko, kolikor je idej! 

Pobarvamo in poslikamo lahko vse vrste obeskov, le izbrati moramo ustrezno barvo za posamezen material.  Potrebujemo še odsluženo rjuho, ki bo zaščitila mizo in obenem zadržala bleščice, da jih ne bomo lovili po vsem stanovanju, veliko kartonsko škatlo, v kateri bomo lahko obeske tudi popršili, paličice za žar ali pletilke pa bomo potrebovali za natikanje obeskov.

Obeske barvamo tako, da  jih z eno roko primemo, z drugo pa s čopičem  ali kako drugače nanje nanašamo barve in druge materiale ali pa  jih natikamo na paličico  oziroma  barvamo na  posebnem  stojalu.

Steklene ali  druge prozorne obeske  lahko pobarvamo tudi tako,  da v obesek nalijemo barvo (eno ali več) in jo enakomerno  z obračanjem porazdelimo, potem obesek obrnemo in pustimo, da odvečna barva izteče.

Nadaljevanje članka lahko preberete v reviji Zarja št. 26, 15.12. 2015