Nasveti

Jesensko ustvarjanje za dobro voljo

Maja Remic
10. 11. 2015, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Naredili bomo jesenski venček s šipkom in nekaj namiznih dekoracij z jesenskimi plodovi, pisanimi listki in sadjem.

SHUTTERSTOCK
Venček iz šipka

Izdelovanje cvetličnih aranžmajev v floristki je veliko manj togo in strogo, kot je bilo to pred leti, poleg tega je modna uporaba raznih dodatkov iz narave in recikliranih materialov. Vse to daje ljubiteljem cvetličnih dekoracij veliko večjo svobodo pri urejanju cvetja. Obudimo torej umetnika v sebi in se lotimo dela! Naredili bomo jesenski venček s šipkom in nekaj namiznih dekoracij z jesenskimi plodovi, pisanimi listki in sadjem.

VENČEK S ŠIPKOM IN DRUGIMI PLODOVI

Za venček potrebujemo vejice plodov šipka, gloga in jerebike. Za osnovo potrebujemo cvetličarsko gobo za suho cvetje, premera 30 cm, škarje za rezanje, cvetličarski trak in žičko 0,7 mm za oporo in nekaj vejic pajčolanke.
Izdelava venčka je preprosta, le dela se moramo lotiti pravilno. Večje vejice prej razrežemo in jih po več skupaj ovijemo s cvetličarskim trakom in ojačimo z 0,7 mm žičko, da jih naredimo stabilne. Vejice šipka, gloga in jerebike izmenično zapičimo v gobo, na koncu pa, po občutku, dodamo še nekaj vejic pajčolanke, ki bodo venček osvetlile in poudarile celotno podobo.

Preostale nasvete poiščite v reviji Zarja št. 21, 10.11. 2015