Nasveti

Halje in pižame

Polona Jamnik
24. 7. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Skrajno drzni bodo segli po novem poletnem kosu, pižami, ki je številka ena in za mestne nepogrešljivi poletni kos.

S haljami so že v prvi polovici prejšnjega stoletja navdihovale svobodomiselne filmske junakinje. Pod haljo so navlekle moško pižamo in vse skupaj nosile razpeto, kolikor se je le dalo. (Ja, a le doma in na platnu.) 

Navedeno v naslovu več kot očitno sodi  k budoarskemu. Bolj je večerno kot dnevno. Sem gre vse, kar je med kosi iz »spalnega programa« poletju tako silno ljubo, od kombinež do frfotavih oblek. (Poletne so, če so kar se da prosojne, kratke in nagajive, torej pogum.)  

Skrajno drzni bodo segli po novem poletnem kosu, pižami, ki je številka ena in za mestne nepogrešljivi poletni  kos.

Tako očitno moška, da je ni moč spregledati. In hkrati kos, ki lahko z nekaj domišljije sijajno nadomesti prežvečene suknjič, jopo, bluzo, plašč.

Bele pike na modri podlagi sodijo k mornarskemu, kombinirajte jih z rdečo in črtami. Kot spomin na mondeni glamur francoske in italijanske riviere. Še je živ!

Čez tanek blazer, ki deluje neskončno pižamasto (ker je črtast, prekrit s pikami ali vzorčki in iz svilenega satena), nataknete kratek jopič ali telovnik iz še dragocenejšega materiala, na primer brokata. In andiamo na večerni shod.   

Hlače bodo zmehčale silhueto. Ker so mehke in padajoče, jih sestavljajte s kontrastom - togimi materiali in ravnimi rezi. Da bo drzno. In sveže!!!

Pa dodatki? Lahko igrivi, lahko etno, brez težav prefinjeno damski, tudi športni, celo športni copati. Le copatastih nikar.