Nasveti

Visoka pravila stila

Polona Jamnik
21. 8. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Preden se zapodite med jesenske oblačilne novosti, prevetrite omaro, in premislite, kako boste z nekaj preprostimi prijemi iz povsem povprečnega videza zgradili novega.

Preden se zapodite med jesenske oblačilne novosti, prevetrite omaro, prisezite si, da vas ne bo zapeljal nobeden od kosov, ki vam niso nikdar pristajali, in premislite, kako boste z nekaj preprostimi prijemi iz povsem povprečnega videza zgradili novega. 

Dodatek – neločljivi del videza. Zakaj ne dobesedno? Poštarska torba majhnih dimenzij z dolgim ročajem polepša telo. Pazite le, da bo tisto, kar mahedra okrog bokov, čim bolj neznatno.   

Brez heca, se v balerinkah počutite elegantno? Ne, ker niso ne šik ne elegantne, pa naj bodo še tako udobne. V njih drobencljajo naokrog le silno visoke, Nicole Kidman in njej podobne, ki bi se zdele v stoje v petah in na ulici smešne.

Za manjše in, bog ne daj, kratkonoge ali celo ojoj, ne preveč vitke pa so neštetokrat preverjeni podstavki, vseeno kakšni, damski, kavbojski, vsakršni. Pri balerinkah sta rešitvi le dve: vsaj centimetrska peta in konica, ki ji ni videti konca.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kar se blešči in izstopa, potrebuje ob sebi kos, ki bo mahedral, bo sproščen, pomečkan ali vsaj razvlečen. Zakaj ne majice, če vam ne pade v glavo nič pametnejšega.

 

Eklektično. Rečeno učeno, kar pomeni, da podobo gradite na nasprotjih in spajajte visoko modo z ulično, etno z mestnim, sproščeno in zadržano, grobo in fino … 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jesenski veter bo na vso srečo v omaro pometel vse nesrečno prekratke dolžine hlač (pastirčkov in pastiric) in noge prekril z dolžino do tal. Naj bo tenko kot dih, a padajoče in doooolgo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z roko v roki – elegantno in klasika. Spremenite ji videz in ohranite njena preverjeno elegantna kroj in obliko. Da trenč ne bo več dandijevski, temveč rokerski.    

 

Več v Jani št. 33, 18.8.2009