Nasveti

Kakšna je moja koža?

Jana
21. 10. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes je mogoče znake staranja toliko ublažiti, da so skoraj neopazni. Med vsemi izdelki, ki trenutno obstajajo na trgu, zagotovo lahko najdemo vsaj enega, ki je primeren za neko vrsto kože in ji omogoča želen učinek.

Danes je mogoče znake staranja toliko ublažiti, da so skoraj neopazni. Med vsemi izdelki, ki trenutno obstajajo na trgu, zagotovo lahko najdemo vsaj enega, ki je primeren za neko vrsto kože in ji omogoča želen učinek. Seveda moramo vedeti, katere vrste je naša koža, saj lahko sicer zapravimo ogromno denarja in kupujemo neprimerne izdelke, ki na kožo nimajo nikakršnega učinka ali ji celo škodijo.

Suha koža
V puberteti je sicer prijetno biti brez aken in globokih mozoljev, vendar se okoli petindvajsetega leta začno kazati druge neprijetnosti takšne kože. Pri tej starosti se ne proizvaja več toliko snovi, ki ohranjajo prožnost kože, kot se jih je med puberteto, zato se suha koža začne gubati prej kot mastna. To lahko precej ublažimo z dnevno rutino, pri kateri moramo vztrajati.

Uporabljati moramo izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino, in po izpiranju čistilnih izdelkov za obraz vselej uporabimo rastlinska olja ali kreme, ki vsebujejo taka olja. Tudi karitejevo maslo je zelo učinkovito. Predvsem ne smemo kože po uporabi vode puščati brez hranilnih snovi. Za suho kožo je namreč že pretirana uporaba vode dovolj velik sovražnik, saj jo lahko tako izsuši, da začno nastajati neprijetni lišaji.

Več v Jani št. 42, 20.10.2009