Za 4 osebe
Priprava: 35 minut
Pečenje: 1 ura 40 minut
Sestavine: 500 g krompirja * 2 biolimoni * 1 večji piščanec (1,5 kg) * poper * 10 strokov česna * pol šopka žajblja * pol cimetove paličice * 3 žlice masla * 2 vejici rožmarina * 2 sesekljana rdeča feferona (polpekoča) * 1,5 dl belega vina.
Priprava: Krompir olupimo, umijemo in narežemo. Damo ga v lonec skupaj z 1 limono, solimo in zalijemo s toliko vode, da je pokrit. Skuhamo ga, da je še čvrst. Piščanca oplaknemo, popivnamo do suhega in natremo z mešanico soli in popra. Limono umijemo in narežemo na krhlje. Česnove stroke olupimo. Piščanca nadevamo s tretjino kuhanega krompirja, z limoninimi krhlji, s 5 stroki česna, cimetovo paličico in žajbljevimi listi. V pekaču razgrejemo maslo in popečemo piščanca, da z vseh strani porjavi. Obložimo ga s preostalim krompirjem in česnovimi stroki. Dodamo rožmarin in potresemo s sesekljanim feferonom. Pečemo v ogreti pečici 90 minut. Med peko polivamo z belim vinom.
Nasvet: Namesto z vinom lahko polivamo piščanca tudi s svežim moštom. Pri uporabi feferona smo previdni, da ni jed preveč pekoča. Piščanca razkosamo in ponudimo s krompirjem in svežo solato.