Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Kuhanje: od 1 do 2 minuti
Sestavine: 750 g rdečega zelja * 25 g ingverja * 150 g polnomastnega jogurta * 2 žlici kutinovega želeja * od 1 do 2 žlici limoninega soka * 2 žlici olivnega olja * sol * poper * 1 granatno jabolko.
Priprava: Zeljno glavo očistimo zunanjih listov in razrežemo na četrtine. Izrežemo kocen. Zelje zelo na tanko naribamo. Damo ga v kozico in prelijemo z vrelo vodo. Pustimo stati od 1 do 2 minuti. Zelje odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in ponovno dobro odcedimo. Olupimo ingver in ga na tanko nastrgamo. Zmešamo ga z jogurtom, limoninim sokom, s kutinovim želejem in olivnim oljem, da dobimo solatni preliv. Dodamo tudi sol in poper. Iz granatnega jabolka izluščimo zrna. V skledi zmešamo zelje, zrna granatnega jabolka in solatni preliv. Pustimo stati 30 minut, da se okusi dobro pomešajo.
Nasvet: Namesto kutinovega želeja lahko vzamemo kak drug kiselkast sadni žele. Namesto zrn granatnega jabolka pa lahko primešamo solati narezane koščke pomarančnih krhljev (filejev).