Nasveti

Gluhi štruklji

Jana
5. 2. 2010, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Postrežemo jih kot prilogo h golažu, k paprikašu, lahko pa tudi kot samostojno jed z različnimi omakami, z gobovo, lešnikovo, mesno polivko in podobno.


-Sestavine: za testo: 0,5 kg bele moke + 10 g soli + 20 dag kvasa + žlica olja; za zabelo: maslo + drobtine
-Priprava: Iz naštetih sestavin naredimo mehkejše testo kot za kruh. Pustimo ga vzhajati. Vzhajanega še enkrat pregnetemo, zvaljamo na centimeter debelo v pravokotnik in izrežemo 10 centimetrov dolge in 4 centimetre široke trakove, ki naj vzhajajo na pomokani deski. Vzhajane damo v slan krop in na zmerni temperaturi kuhamo pokrite, 4 minute na vsaki strani. Kuhane narežemo na 3 do 4 centimetre široko in zabelimo z maslenimi drobtinami, lahko tudi z ocvirki ali praženo čebulo.

Nasvet: Postrežemo jih kot prilogo h golažu, k paprikašu, lahko pa tudi kot samostojno jed z različnimi omakami, z gobovo, lešnikovo, mesno polivko in podobno.