Nasveti

Palačinke z bučkami

Jana
4. 2. 2010, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Z veliko skledo solate slastna večerja!

Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Kuhanje: 35 minut

Sestavine: 4 srednje velike bučke * 2 dl bešamelne omake * 100 g skute * 2 jajci * 100 g naribanega ementalskega sira * 40 g naribanega parmezana * sol * poper * 6 palačink * 20 g masla.

Priprava: Bučke umijemo in obrežemo na konceh. Na strgalu jih na grobo naribamo. Damo jih na krpo in iztisnemo, da odteče odvečna tekočina. V skledi jih zmešamo z bešamelno omako, skuto, jajcema, naribanim ementalskim sirom in polovico naribanega parmezana. Solimo, popramo in dobro premešamo. Namastimo kos aluminijeve folije in nanj zložimo palačinke tako, da se delno prekrivajo in tvorijo pravokotnik. Na ta pravokotnik porazdelimo nadev iz bučk. Z aluminijevo folijo zvijemo vse skupaj v zavitek in ga preložimo na namaščen pekač. Zavitek prekrijemo z namaščeno aluminijevo folijo. Pekač postavimo v ogreto pečico. Zavitek  pečemo pri 180 stopinjah 30 minut. Temperaturo pečice zvišamo na 200 stopinj ali pa vklopimo žar. Z zavitka odstranimo aluminijevo folijo in ga potresemo s preostalim naribanim parmezanom ter kosmi masla. V vroči pečici pečemo še približno 5 minut, da se lepo zapeče. Narežemo na kose in ponudimo z naribanim parmezanom in zeleno solato.

Nasvet: Bešamelno omako lahko kupimo že pripravljeno, lahko pa jo skuhamo tudi sami: na maslu (50 g) svetlo popražimo moko (50 g), prilijemo mleko (2 dl), gladko razmešamo in med mešanjem kuhamo, da se omaka zgosti. Doma pripravimo tudi palačinke, lahko že prejšnji dan. Testo za palačinke zmešamo iz 2 jajc, 100 g moke, ščepca soli in 2,5 dl mleka. Razgrejemo ponev, jo rahlo naoljimo, nato pa zlijemo vanjo zajemalko testa. Ponev nagibamo, da se testo enakomerno porazdeli po njej. Ko je palačinka pečena na spodnji strani, jo z lopatko obrnemo in spečemo še z druge strani.