Nasveti

ABC-ličenja

Jana
10. 2. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ličenje za povsem navaden delovni dan naj ne bo premočno in tudi preveč dragocenega jutranjega časa vam ne sme vzeti. Z nevsiljivimi ličili, ki jih lahko nanesete v desetih minutah, boste ves dan delovale naravno, lepo in sveže.

Ličenje za povsem navaden delovni dan naj ne bo premočno in tudi preveč dragocenega jutranjega časa vam ne sme vzeti. Z nevsiljivimi ličili, ki jih lahko nanesete v desetih minutah, boste ves dan delovale naravno, lepo in sveže.

1. Veke
Če naj ličilo vzdrži ves dan, je na veke treba nanesti svetlo podlago za ličenje, da se senčilo ne bi zgoščalo v kožnih gubah. Nanesite jo na zgornjo pa tudi – v tanjši plasti – na spodnjo veko.

2. Trepalnice
Maskara za dnevno ličenje naj bo obilneje nanesena; začnite na sredini in nato počrnite še trepalnice ob straneh. Nanos naj se začne čisto na korenu, kolikor je mogoče blizu veki. Po prvem nanosu počakajte, da se maskara posuši, nato nanesite še en sloj.

3. Senčilo
Na veke nanesite nežen odtenek senčila; za dnevno ličenje je priporočljiv bledovijoličast odtenek, ki ni vpadljiv, učinkuje nežno in sveže ter ima še to prednost, da se poda k vsaki barvi oči. Senčilo nanesite z gobico, in sicer na spodnji del zgornje veke nekoliko izraziteje, proti obrvem pa senčite zmeraj svetleje in bolj prosojno. Če radi poudarite oči ali želite nekoliko elegantnejši videz, zarišite s tekočim črtalom na rob veke še tanko črto.

4. Polt
Čez dan se začnejo čelo, nos in brada zaradi izločanja maščobe svetiti. To preprečimo z nanosom podlage za ličenje z oddanim pudrom. Začnite v središču obraza in postopoma z gobico nanašajte navzven proti robu.

5. Ličnice
Pozimi, ko je polt nekoliko pusta in bleda, uporabimo za senčenje ličnic rahlo rjavkaste in rdeče odtenke, ki bodo primerno osvežili bledico. Za nanos uporabite čim debelejši čopič, da bo rob povsem zabrisan.

7. Ustnice
Pred nanosom rdečila napudrajte ustnice s svetlim odtenkom pudra – tako bo rdečilo obstojnejše. Še pred tem je priporočljivo uporabiti negovalno šminko, ki bo obstojnost pudra in rdečila še povečala in hkrati negovala ustnice.

8. Rdečilo
Ni treba, da je zmeraj rdeče. Za dnevno ličenje so primernejši svetlejši in manj vpadljivi odtenki. Ustnice najprej obrobite s črtalom, ki mora biti usklajen z barvo šminke. Nato uporabite rdečilo v roza ali drugem nežnem odtenku ter zapolnite obris. (jz)