Nasveti

Hrustljavo popečena svinjska ribica

Jana
7. 5. 2012, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dobrote z veliko česna.

Sestavine: 750 g svinjske ribice + za marinado: ščepec zdrobljenega rožmarina + 4 stroki nasekljanega česna + sol + sveže mlet poper + sok polovice limone + 2 žlici olivnega olja; olje za pečenje + 2 žlički gorčice.

Priprava: iz začimb, olja in limonovega soka pripravimo marinado in z njo dobro natremo meso. Najmanj eno uro in največ 15 ur pustimo meso na hladnem, da se začimbe dobro vpijejo.
Meso vzamemo iz marinade, ogrejemo pečico na 180 stopinj, med tem pa meso na ponvi z vseh strani dobro, a hitro popečemo. S tem ohranimo sočnost. Meso postavimo v namaščen pekač in pečemo 45 minut do ene ure. Nekaj minut pred koncem ga namažemo z gorčico.
K svinjski ribici se odlično podajo vse vrste krompirja.

Več v Jani št. 11/ 2012