Nasveti

Nova mamica

Andreja Comino
19. 7. 2012, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

»Zdaj opravljam najlepši poklic na svetu – sem samo mama,« je povedala 28-letna Natalija Kobe iz Dolenjih Sušic pri Dolenjskih Toplicah.

Prikupna Natalija ima že od nekdaj rada otroke, zato je komaj čakala, da se ji je uresničila želja po materinstvu. In če jo kdo v teh prelepih pomladnih dneh sreča brez hčere, ji ne verjame, da je pred kratkim postala mamica. Natalija ima tako izklesano postavo, da ji jo zavidajo pol mlajše. In ko so jo v roke vzeli še naši mojstri s škarjami in čopiči, bi se temnolaska zlahka sprehodila po modnih brveh.

Natalija je v življenju počela že marsikaj, manekenka pa še ni bila. Niti ni imela želje, da bi se sprehajala v visokih petah in se postavljala pred fotografski objektiv. Ker ima od malega rada otroke, si je želela postati vzgojiteljica. A v Novem mestu ni bilo možnosti šolanja, zato se je vpisala na trgovsko šolo. Pozneje je končala še izobraževanje za ekonomskega tehnika, se prekvalificirala v pomočnico vzgojiteljice, naredila pa je še višjo šolo za računovodkinjo. »Nazadnje sem delala v vrtcu, a sem imela pogodbo le za določen čas. Ta mi je potekla, zdaj sem na porodniškem dopustu. Ko se mi izteče, upam, da bom našla novo službo. Želim si delati v vrtcu, saj se mi zdi, da je to posel zame,« je optimistična. Všeč ji je delo z otroki, njihova iskrenost, neposrednost, nepokvarjenost. Ob otrocih ni nikoli dolgčas, vedno povedo, kar si mislijo, in se ne sprenevedajo. Odločitev za lastno družino ji ni bila težka. S partnerjem sta že dolgo skupaj, imela je službo in si je rekla, da je trenutek  pravi. V načrtu imata še enega otroka, a bosta videla, kako hitro si bosta uresničila to željo. Do takrat se bo posvečala hčeri in iskanju službe.

Natalija vriska od sreče v teh lepih pomladnih dneh, ko je vreme kot nalašč za dolge sprehode. To je tudi edina vrsta gibanja, ki je mladi mamici pri srcu. »Vsake toliko se sprehodimo do nakupovalnega centra, da si pogledam nove modne smernice. Sicer je knjiga moja dobra prijateljica, najljubši letni čas pa poletje, ko lahko uživam na morju. S hčerko se zelo radi igrava z našima mucama,« je povedala  Natalija, ki se je na preobrazbo prijavila, ker je pri teti videla veliko Jan na kupu. V vsaki je bila na strani s preobrazbo ženska nekaj posebnega in si je tudi Natalija zaželela, da bi bila med njimi. »Prijavila sem se iz čiste ženske radovednosti. Na začetku me je bilo strah, a ko sem se sprostila in prepustila, je postalo čisti užitek, « je bila presrečna.

 Nasvet frizerke in mojstrice ličenja
Natalija je prava tradicionalistka, ko gre za obisk k frizerju. Veliko let ima že enako pričesko, rahlo spreminja le odtenek barve. »Preprosto si nisem upala biti drzna. Zato se tudi ni ponesrečil noben moj obisk pri frizerju. Frizerka je vedno dobila enaka navodila. Tokrat pa sem zbrala pogum in zaupala, da se bo vse izteklo v redu. Imela sem le eno željo, da ne bi bila oranžna,« je povedala. Frizerka ji je  dolge, rjave in skodrane lase postrigla modno stopničasto, spredaj ji je naredila frufru. Sprednji del las ji je pobarvala temno rjavo, preostale pa intenzivno rdeče. Odstrigla ji je toliko  las, da je Natalijo spremenila v moderno mlado mamico.

Mojstrica ličenja Manca pa je pohvalila Natalijino porcelanasto polt. »Skorajda ni potrebovala korektorja in tekoče podlage, le malo matiranja  s pudrom v prahu, da sem preprečila nezaželeno bleščanje kože,« je povedala Manca, ki je Nataliji na obraz nanesla sveže pomladne odtenke, ki so se seveda lepo ujeli z njeno novo barvo las, oči in polti. Hkrati ji je natresla še obilo nasvetov, kako se hitro in lepo naličiti, ki bodo mladi mamici prišli zelo prav, če se bo odpravila v službo ali na kakšen obisk.

Jana št. 14/2012

Tekst: Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:           Mateja Jordović Potočnik

Ličenje:        Manca Maselj 
Kozmetika:  Keune
Stilistka:      Nana Sojer
Pričeska:     Anja Jerman za Frizerstvo Jasna, Jasna Javor, s. p., Ul. Gradnikove Brigade 8, Ljubljana
Obleka nakit: NewYorker