Nasveti

Testenine s fižolom

Katja Kmet
28. 9. 2012, 17.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za pripravo omake uporabimo sestavine, ki jih imamo v shrambi in hladilniku. Testenine lahko postavimo na mizo že po 30 minutah.

Za 2 osebi

Priprava: 10 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine:
80 g mesnate prekajene mesnate slanine (pancete)
1 čebula
1 strok česna
2 žlici olivnega olja
2 žlički paradižnikove mezge
1 konzerva paradižnikov za pico (425 g vsebine)
180 g testenin (polžkov)
1 manjša konzerva belega fižola v zrnju (425 g vsebine)
3 žlice na grobo natrganih bazilikinih listov
2 žlici olivnega olja.

Priprava:

slanino narežemo na kockice, čebulo in česen na drobno sesekljamo. Razgrejemo ponev in pražimo slanino 4 minute, da se hrustljavo scvre. Dodamo 2 žlici olivnega olja, sesekljano čebulo in česen. Na blagem ognju pražimo in mešamo 2 minuti. Dodamo 2 žlički paradižnikove mezge, premešamo in na hitro prepražimo. Dodamo konzervo paradižnikov za pico (če so paradižniki celi, jih prej sesekljamo ali pa vzamemo konzervo paradižnikovih koščkov). Pustimo, da omaka zavre in jo kuhamo 7 minut, da se zgosti. Solimo, popramo in zaokrožimo okus s ščepcem sladkorja. Medtem v veliki kozici osoljenega kropa skuhamo testenine. Fižol iz konzerve damo na cedilo in ga oplaknemo. Stresemo ga v paradižnikovo omako, premešamo in pustimo, da prevre. Dodamo kuhane in odcejene testenine. Premešamo. Potresemo z natrganimi listki bazilike in pokapljamo z 2 žlicama olivnega olja. Ponudimo.