Nasveti

Korenčkov namaz

Katja Kmet
5. 4. 2013, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Korenje ni samo obvezen del šopka jušne zelenjave, temveč tudi osnova za pripravo številnih okusnih in pomladno obarvanih jedi.

Sestavine:

5 brinovih jagod
100 g korenja
125 g zmehčanega masla
četrt žličke soli
3 žličke svežih timijanovih lističev

Priprava: Brinove jagode stremo in na drobno stolčemo v možnarju. Olupimo korenje in ga na drobno nastrgamo. Umešamo zmehčano maslo in mu primešamo stolčene brinove jagode, sol ter 3 žličke svežih timijanovih lističev. Dodamo nastrgano korenje in vse še enkrat dobro premešamo.

Nasvet: Korenčkov namaz ponudimo s polnozrnatim kruhom, zraven postavimo na mizo še očiščeno in narezano mlado zelenjavo: mlado korenje, stebla zelene, koščke avokada…