Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Razdor zaradi Luke Dončića

Uredništvo
14. 2. 2024, 02.00
Deli članek:

Namesto da bi bil pri porodu prvorojenca, namerava bralkin svak odpotovati v ZDA na tekmo Luke Dončića. Njegova soproga je znorela, moški del družine pa ga podpira in občuduje, češ da ima res velika jaj*a.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Nenehno poslušamo, kako so naši športniki naš ponos, da združujejo narod. Našo družino pa je šport dobesedno razklal oziroma natančneje – razklal jo je Luka Dončić. Naj vam podrobneje opišem, kaj se je zgodilo. Sestra to pomlad pričakuje prvega otroka. Prav v tistem tednu, ko ima predviden porod, pa bo njen mož s sodelavci odpotoval v ZDA na tekmo Luke Dončića. Nič je ni prej vprašal – itak je vedel, kakšen bi bil odgovor – ampak je samo vplačal aro. Povedal ji je pred kratkim, ko je opazila, da je s skupnega računa izginil dober tisočak – toliko stane letalska karta, namestitev, vstopnica, s tem da bo nekaj pristavilo tudi svakovo podjetje. Pustimo ob strani, da bo svak dal za to eno svojo plačo, čeprav bi mu človek tudi zaradi tega zavil vrat, to, da je zavestno postavil košarko pred prvorojenca, pa skoraj ni opravičljivo. Sestra je seveda znorela in se še kar ni pomirila, vrgla ga je iz stanovanja in je svak zdaj pri starših. Zgodilo pa se je še to, da je prepir razklal širšo družino – prav vsi moški, vključno z mojima očetom in možem, pa še drugi svak, na svakovi strani prav tako vsi, so se postavili na njegovo stran, me, žene in matere, pa na njeno, in zdaj se prepiramo še med sabo. Moj mož je rekel, da svaka občuduje, da ima res velika j…, da je naredil kaj takega, on bi tudi, če bi lahko, pa si ne bi upal. Take klobasajo, vidite. Saj je vse skupaj trapasto, tudi sestra se bo unesla, ampak hkrati je pa trapasto tudi to, da je moški zaradi Dončića sposoben zamuditi rojstvo prvega otroka. Lepo vas prosim, no! Kaj pa vi mislite? In kakšen bi bil vaš recept za spravo v familiji? Hvala za odgovor."

- Dorica

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 7., 13. februar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!