Mnenja

Kdo pravzaprav posiljuje Slovenke?

Sonja Grizila
16. 10. 2018, 07.45
Deli članek:

Bližajo se lokalne volitve, zato so naše maternice znova ogrožene, še posebej tiste, ki so še rodne, saj so ena od glavnih tem političnega kupčkanja.

Revija Zarja
Mojca Pokrajculja

Iz teh domoljubnih maternic bi namreč prihajalo veliko več državljanov, če jih ne bi matere morilke ubile, ko so punčke in fantki (kar predstavljam si jih z roza pentljico in modro kapico) še v njihovem drobovju. To nenehno ponavljata Tadej Strehovec, ki se zdaj zagovarja na sodišču, in njegova druščina, ki menda kar samostojno, brez vednosti upravljavca, torej Strehovca, pustoši po njegovem spletnem portalu 24kul.si in objavlja, kar hoče. Recimo nosečniški trebuh z naperjeno pištolo, ki ilustrira »Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotujejo pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov«, na katerem je 264 posamičnih obtožencev in 13 organizacij. Strehovec zanika, da bi ga on objavil, in seveda mu vsi »verjamemo«. Zakaj v deželi, ki je obsedena z varovanjem podatkov, objavljati sezname, če ne za to, da se koga na njih tako ali drugače abortira? Z zanimanjem sem ga prebrala in našla tudi svoje ime. Vsekakor sem v zelo dobri družbi.

V predvolilni golaž je svoje začimbe natresla tudi Demokracija, ve se, čigava je, s svojim razpisom o domoljubni pravljici, ki zavrača vse tujerodno, poudarja domoljubje recimo s Kekcem, ki gre na Kolpo branit mejo in je vsekakor iz tradicionalne družine brez primesi homoseksualnih elementov. Priložena ilustracija prikazuje pretepeno in posiljeno Slovenko, obkroženo s tujerodnimi nogami, saj so tiste v japonkah vsekakor črne. Protestov na ta očitni rasistični primitivizem je bilo toliko (z društvom pisateljev na čelu), da bo 24kul.si precej zasičen, če bo objavil vsa imena in naslove. Znana jezikoslovka in aktivistka medkulturnega povezovanja dr. Vesna Mikolič je takole reagirala na omenjeni natečaj: »A zdaj se bo pa na primer Mojca Pokrajculja, ki je bila dober zgled gostoljubja, borila s tujerodno Piko Nogavičko? Ah, dajte no! Ko sem slišala o Šiškovem rožljanju z orožjem, mi je šlo na jok, ob tem gnusnem razpisu mi gre na bruhanje. Slovenci moji, veste, zakaj je bil Kekec tako pogumen? Ker se je upal soočiti z lastnimi strahovi in sta se mu tudi Bedanec in teta Pehta pokazala kot zgolj človeka, osamljena, od družbe izločena človeka. Prava slovenska (samo)zavest je v pogumu, da smo z vsemi sposobni dialoga in da zmoremo reševati konflikte brez nasilja. Zaradi svojih strahov, ne zaradi migrantov, bomo (p)ostali majhen, nepomemben, strahopeten narod. Zato, dragi Slovenci, proč s strahovi, sploh pri najmlajših!«

Več v Zarji št. 42, 16. 10. 2018.