Ljudje

Janina preobrazba: Nov zagon za zdravje in življenje

Andreja Comino
7. 1. 2024, 07.30
Deli članek:

Maja Zupanič se je odločila, da si bo vzela čas zase ...

Mateja J. Potočnik
Maja Zupanič

»V zadnjem času me je doletelo kar nekaj preizkušenj ter mi dodobra spremenilo življenje in zavedanje. Najprej je mož doživel srčni infarkt, nedolgo zatem pa sem še sama dobila hudo diagnozo. Podala sem se na pot okrevanja, obenem pa se odločila, da bom začela drugače živeti. Cenila bom svoje zdravje in pripomogla s svojo aktivnostjo, da tako tudi ostane. Poskrbela bom za svojo fizično in psihično moč ter stabilnost. Vzela si bom čas zase. V tem mesecu in pol po operaciji sem izgubila kar nekaj kilogramov, ker pazim na prehrano. Ko bom lahko, bom začela s telesno aktivnostjo, sprehodi v naravo, tekom. Skratka, uživala bom v življenju. In ker je za nov začetek potrebna tudi sprememba videza, sem si zaželela, da bi me polepšali vaši strokovnjaki,« je povedala 45-letna Maja Zupanič iz Postojne.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtka Maša Obran Mlakar za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

Prvih 30 let svojega življenja je preživela v Radovljici, tam se ji je zgodilo ogromno lepih stvari, najlepši pa sta bili rojstvi sinov Roka in Jerneja, ki sta danes stara 20 in 22 let. Rok bi rad postal pravnik, mlajši sin pa že uspešno nastopa v filmu in gledališču.

Leta 2008 so se z družino preselili v Logatec, tam jim je bilo dobro, vendar je močno pogrešala prelepo Gorenjsko. »V Radovljici smo živeli v hiši z velikim vrtom, v Logatcu pa zgolj v enoinpolsobnem stanovanju, a smo bili srečni. Leta 2009 je na svet prijokala še najmlajša hči Danaja, ki bo šla jeseni v srednjo šolo,« razlaga Maja, ki se je z družino po dveh letih bivanja spet selila. Tokrat v stanovanje v Postojno. »Postojna je bila še dlje od moje Gorenjske. Pogrešala sem prijateljice iz mladosti, klepete ob kavicah, druženje nasploh. Ker sem noro zaljubljena tudi v morje, sem se tolažila s tem, da sem na pol poti do morja,« zna najti pozitivno plat. Doma imajo zelo živahno tudi zaradi množice živali, pravega malega živalskega vrta, od pajkov, smrdljivcev do muh, imajo tudi čudovit velik akvarij z ribicami, papigo aro, maltežana in mucka.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,   št. 1., 3. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!