Ljudje

Romanca še traja

Jana
18. 9. 2009, 14.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poletja je že konec, romanca pa še kar traja. Še več, celo razvija se in dobiva nove razsežnosti. Ljubezenska zgodba med Georgeem Cloonyjem in italijansko zvezdnico Elisabetto Canalis se je iz mnogih ugibanj potrdila na filmskem festivalu Mostra v Benetkah. Slavni igralec je s helikopterjem priletel v mesto in se prvič javno pokazal v družbi nove spremljevalke.

Poletja je že konec, romanca pa še kar traja. Še več, celo razvija se in dobiva nove razsežnosti. Ljubezenska zgodba med Georgeem Cloonyjem in italijansko zvezdnico Elisabetto Canalis se je iz mnogih ugibanj potrdila na filmskem festivalu Mostra v Benetkah. Slavni igralec je s helikopterjem priletel v mesto in se prvič javno pokazal v družbi nove spremljevalke. Doslej so zvezo dokazovali le posnetki paparacev, v živo pa se par še ni pokazal radovednežem.

Na beneškem filmskem festivalu so predstavili Clooneyjev zadnji film in igralec je z velikim žarom sodeloval pri promociji. A bolj kot film je večino medijev zanimala njegova spremljevalka Elisabetta Canalis. 30-letna televizijska voditeljica in igralka v nekaj manj znanih in uspešnih filmih se je, kot kaže, močno zasidrala v srcu samca, ki se je krčevito branil nove zveze.
K temu so zagotovo pripomogli njeni čari. Canalisova je čudovita mediteranska lepotica, ki vzbuja poželenje moških, kjer koli se pojavi. Doslej je zlomila srca nekaj italijanskim nogometašem, a zveze niso trajale zelo dolgo. Tokrat pa je videti drugače. Če držijo govorice, naj bi Clooney Elisabetto že povabil, da se preseli k njemu.
Veliki osvajalec
Clooneyjeva zgodovina osvajanj ženskih src je bogata, a nobeni žrtvi doslej ni uspelo zaželenega lepotca spraviti v zakon, odkar se je po štirih letih skupnega življenja leta 1993 ločil od svoje žene. Zaradi trdovratnega vztrajanja pri samskem stanu je za nekatere postal pravi idol. Zavidajo mu, da lahko brez omejevanj izbira, kar si želi. Življenje je pač kratko in treba ga je uživati, pravi Clooney, ki si izbira najlepša, zdaj že tudi precej mlajša dekleta, snema filme vseh zvrsti, od kriminalk do komedij, živi, kjer se mu zahoče, in uživa, kolikor je mogoče. Če včasih brez prehudih obremenitev posname še kakšno reklamo, mu pade v žep dodaten milijonček zelencev, kar mu tudi ne škoduje.
Clooney pa seveda ni le uživač, temveč tudi zelo dober igralec, režiser in producent.
Sodeluje v številnih humanitarnih akcijah in letos je obiskal Čad ter s svojim denarjem pomagal žrtvam v revnih ameriških državah. Večkrat je obiskal Darfur in s svojim zvezdniškim statusom opozarjal svet na problem v tej državi. Javno izraža svoja politična mnenja in podpira demokrate, čeprav se v politiko ne želi mešati.
Clooney je gej!
»Zdaj bi bil že čas, da se Clooney neha pretvarjati in javnosti predstavi svojega partnerja,« je na Mostri novinarjem dejal Matt Damon, soigralec v nekaj filmih in njegov prijatelj. Podobno ga je zbodel tudi drugi prijatelj Brad Pitt, a šala je le preveč prozorna še za najbolj rumene časopise. Vsem je jasno, da želita objestna prijatelja le nagajati Clooneyju, najbrž iz nevoščljivosti zaradi njegovih lepotic.
In še en dogodek iz Benetk: na tiskovni konferenci o novem filmu The man who stares at goats je eden od udeležencev nenadoma vstal, se slekel do spodnjic in strastno kričal Clooneyju, da ga ljubi. Igralec, ki je znan tudi po svoji duhovitosti, se ni dal zmesti in je na to le pripomnil: »Zunaj vas čaka rešilni avto!«
Jana 37/2009