Ljudje

Srečna do solz

Vito Tofaj
23. 9. 2009, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Izbor novega modnega obraza Bernie models 2009 je solze sreče namenil zmagovalki Sabini Rajh.

Fotomodel Bernie models, ki je nastal na pobudo naše najuspešnejše manekenke vseh časov Bernarde Marovt - Bernie, podprla pa ga je medijska hiša Delo Revije, d. d., je na šestem izboru v ljubljanskem vodnem mestu Atlantis postregel s presenečenjem.

Ne, presenečenja niso pripravile manekenke s svojim nastopom ali videzom, ko so se pojavile pred očmi fotografov, kamer in novinarjev: dekleta so pač vedno najboljše, kar lahko države nekdanje »Juge« s Slovenijo na čelu ta čas ponudijo svetovnim modnim stezam. Natančneje, modni agenciji iz Milana, ki jo poznajo pod imenom Major Models. Presenetila je Sabina Rajh, zmagovalka letošnjega izbora, ki ni mogla zadržati solz. Dobro, niso tekle v potokih, ampak odličnih ličil je bilo prav gotovo škoda. In večer je bil še dolg! A Sabina je z iskrenim odzivom na zmago pokazala tudi veliko srčnosti in odkritosti, resničnega veselja in manj »poklicne« zadržanosti, kot smo je vajeni od manekenk.
In zakaj solze? »Nikoli se nisem prištevala med možne kandidatke za zmago,« je srečna – in presenečena – razložila Sabina in prav gotovo je zvijača v tem: manj ko od življenja pričakuješ, večkrat si prijetno presenečen.

In izbor? Tekel je, kot lahko od zasedbe, ki ga pripravlja, pričakujemo: tekoče. Izredno natančno, a na videz spontano. Izhodi – manekenke so se predstavile štirikrat – so bili simpatično začinjeni z nastopi skupin BoardWalk Casino, Tangels in plesne skupine Maestro, svetovnih prvakov v hiphopu. Za dodatno veselje pri nežnejšem delu občinstva je poskrbel lepi Erik Ferfolja, za katerega nikoli ne vemo, ali se bo pojavil s fotoaparatom (kot novinar in fotograf) ali z mikrofonom kot tokrat – in glas je zvenel odlično!

In, na koncu, seveda gostje. Prava škoda je, da odgovorni niso na vabila zapisali »oblačilna zapoved – kopalke«. Ob vsem omenjenem bi prišle več kot prav, saj je bila temperatura, podkrepljena z energijo lepih in zapeljivih »mačk« na odru v Atlantisu, več kot prava.