Ljudje

Tek za upanje

N. Ž.
24. 9. 2009, 07.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Europa Donna letos znova organizira Tek za upanje. Ta bo v soboto, 26. septembra, v Ljubljani in Mariboru, 17. oktobra pa še v Dolenjskih Toplicah.

Tudi letos bo Europa Donna, slovensko združenje za boj proti raku dojk, skupaj s podjetjem Delo Revije, d. d., organizirala tradicionalni Tek za upanje.

Teka oziroma pohoda v Ljubljani (šestič) in Mariboru (tretjič; na fotografiji start lanskega teka) bosta letos na isti dan, in sicer v soboto, 26. septembra. V Ljubljani se bodo tekači in pohodniki lahko prijavljali pred Halo Tivoli od 10. ure in uro pozneje tekli ali hodili po Tivoliju; v Mariboru bodo zbirali prijave pred Športnim društvom Center, prav tako ob 10. uri, tek po Mestnem parku bo uro pozneje.

Finale teka v Ljubljani bodo popestrili Čuki, plesna skupina Plesno mesto, mladi glasbeniki Smurgles in Plesna skupina invalidnih oseb; program, ki ga pripravljajo v Mariboru, pa bo presenečenje. 

Iz središča Dolenjskih Toplic se bodo udeleženci, prav tako že tretjič zapored, odpravili 17. oktobra ob 11. uri izpred Krkinega hotela Vital na dva ali pet kilometrov dolg krožni pohod.

Startnina za vsakogar, ki se bo udeležil teka ali hoje, bo pet evrov. Za ta denar bo dobil majico, ustekleničeno vodo, jabolko in jogurt, če bo dež, pa tudi pelerino za enkratno uporabo. Izkupiček od startnine bo namenjen nakupu opreme ambulant za kemoterapijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani oziroma na Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru.