Ljudje

Oglasi se že!

Jana
8. 10. 2009, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Posnetek iz dvorane na Broadwayu, kjer na odru stojita dva velika filmska zvezdnika, Hugh Jackman in Daniel Craig, je v nekaj dneh postal pravi spletni hit z več milijoni gledalcev. Razlog pa ni bila njuna igra, temveč nekaj bolj čudnega: zvonjenje mobilnega telefona v dvorani.

Posnetek iz dvorane na Broadwayu, kjer na odru stojita dva velika filmska zvezdnika, Hugh Jackman  in Daniel Craig, je v nekaj dneh postal pravi spletni hit z več milijoni gledalcev. Razlog pa ni bila njuna igra, temveč nekaj bolj čudnega: zvonjenje mobilnega telefona v dvorani.

Znana igralca sta bila sredi predpremiere predstave Naliv, ki govori o dveh policistih. Ko se je Jackman zatopil v nastop, je v dvorani nenadoma zazvonil mobilni telefon. Igralec se ni mogel obvladati. Izgubil je svoj značilni videz ravnodušnega junaka, ki mu nič ne more priti do živega. Za trenutek je umolknil, nato pa dejal gledalcu v dvorani: »Bi se rad oglasil?« Občinstvo se je odzvalo in Jackmanu namenilo aplavz.
Očitno je nesrečnik v dvorani otrpnil od groze in mu ni uspelo niti izključiti telefona, saj se je zvonjenje ponovilo. »Vzemi telefon v roke, kar brez zadrege,« je spet dejal Jackman, njegov kolega Craig pa je mirno sedel na stolu v bližini. »Daj, no, kar izklopi ga ... saj lahko počakamo. Vzemi telefon,« je resno govoril Jackman in gledal nekoga v dvorani. »Naj ti ne bo nerodno, vzemi telefon v roke.« Jackman je nato naredil nekaj korakov po odru in čakal, da je zvonjenje prenehalo. Nato se je predstava nadaljevala na splošno navdušenje vseh navzočih.
Dogodek je, ironično, nekdo iz dvorane posnel z mobilnim telefonom in posnetek prenesel na splet. Kdo je bil gledalec v dvorani, ni znano, prav tako tudi ne, ali bo imel zaradi zadrege trajne posledice. Kot kaže, ga je presenečenje popolnoma ohromilo.
Zgodba ni niti prva in verjetno niti zadnja v gledališkem življenju, vsekakor pa je poučna. Začenja se namreč nova gledališka sezona. Jasno pa je: Craig in Jackman vsak film, pa četudi gre za kratek in slab posnetek na spletu, spremenita v uspešnico.