Ljudje

Kmetijo imam doma

Tina Rojec
16. 10. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vili Resnik se z glasbo preživlja že več kot dvajset let. Doživel je sanjsko izstrelitev med zvezde s skupino Pop Design, nato s solo kariero, nakar še hud pristanek na tla ob ločitvi, finančni in osebni krizi.

Vili Resnik se z glasbo preživlja že več kot dvajset let. Doživel je sanjsko izstrelitev med zvezde s skupino Pop Design in nato s solo kariero, zatem pa še hud pristanek na tla ob ločitvi, finančni in osebni krizi. V medijih se ne pojavlja več pogosto. Zavrnil je sodelovanje v resničnostnem šovu Kmetija slavnih, ker se raje posveča drugim stvarem. Zdaj je Primorec in živi novo, preprostejše življenje. Pravi, da je srečen. Razveseljujeta ga hčerka Manja in dejstvo, da ga imajo ljudje še vedno radi.

- Kje je Vili?
Vili Resnik predvsem uživa v življenju. Ne v zasluženem počitku, ampak dela neko veliko stvar, ki pa še ni za v javnost. Drugače pa veliko nastopam in se ukvarjam z malo Manjo. Letos je bilo res dobro leto, tako da sem vesel, da me imajo ljudje še vedno radi in me hočejo. No, to lahko reče vsak, ko pa pogledamo, koliko kdo igra, je vse jasno. Gledam mlade, ki pravijo, da veliko igrajo in so zelo utrujeni od dveh nastopov na mesec. To je trapasto. Medijsko pa priznam, da me ni. Ne morem govoriti o vsaki stvari, na primer, če sem šel na stranišče in podobno.
- Medijsko prepoznavnost ohranjate tako, da vsake pol leta naredite kakšno pesem. Je to v tem času, ko je na naši sceni toliko novih pevk in pevcev, dovolj?
V resnici to ni dosti. Samo – naj pišem neumnosti? Zdi se mi, da me imajo ljudje za malo bolj modrega glasbenika, in iz tega tudi izhajam. Morda bom kmalu prišel v položaj, ko bom moral pisati kake neumnosti. Tega si res ne želim, ampak verjetno bom v to prisiljen. Da bodo ljudje lahko rekli, no, saj Vili je pa tukaj. To je pač davek, ki ga bom moral plačati. Za zdaj mi pa še ni treba.
- Kako to, da ste zavrnili sodelovanje v resničnostnem šovu Kmetija slavnih?
Pravzaprav imam zdaj kmetijo doma, zato nisem šel. Imam pa tudi veliko obveznosti, nastopov. Predolgo sem gradil svojo kariero, da bi se ji zdaj odpovedal in rekel, da grem na kmetijo. Sem tudi človek, ki preveč pošteno in naravnost pove vse. Zato morda tudi ne bi bil dobrodošel med udeleženci. Vedno povem brez ovinkarjenja, čeprav me to v življenju malo tepe. V resnici mi tudi časovno ni zneslo.
- Promocija bi pa bila, kajne?
Ja, če bi bil mlad, če še ne bi imel kariere in če bi bil res v zatonu in ne bi imel drugega početi, bi verjetno to sprejel. Ker pa imam toliko nastopov in še vsega zraven, pa majhno hčer, ki jo čuvam, sploh ni bilo variante.

Več v Jani št. 41, 13.10.2009