Ljudje

Prijatelji na tem planetu!

S. F.
30. 12. 2009, 17.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekaj znanih Slovencev smo vprašali o njihovih občutkih ob iztekajočem se letu. Preberite njihove odgovore, v katerih boste morda našli navdih, se nasmehnili, zamislili ali odkrili kaj novega. Prvi odgovarja Zmago Batina.

Nekaj znanih Slovencev smo vprašali o njihovih občutkih ob iztekajočem se letu. Preberite njihove odgovore, v katerih boste morda našli navdih, se nasmehnili, zamislili ali odkrili kaj novega. Prvi odgovarja Zmago Batina. Pa srečno!

1. Leto 2009 si boste zapomnili po … 2. O čem se je letos govorilo preveč in o čem premalo? 3. Kateri vonj in okus v vas zbudita asociacijo na praznike? 4. Kaj vam je v prazničnih dneh najljubše in kaj vam gre najbolj na živce? 5. Bi o dnevih pred iztekom leta posneli, če bi bili filmski režiser, komedijo, melodramo, tragedijo, risanko ali burlesko? Kakšno vlogo bi v filmu dali sami sebi? 6. Kaj bi sporočili ali ukazali ljudem za leto 2010, če bi bili vladar sveta, ki bi ga vsi brezpogojno spoštovali in ubogali?

 ZMAGO BATINA

1. V letu 2009 sem obnovil mesnico, položil nove ploščice v kopalnici, kupil napravo za dviganje uteži, na kateri se nabira prah, se zaradi premalo telovadbe zredil za par kilogramov in javnosti predstavil svojo prvo gledališko predstavo.
2. Preveč se je govorilo o prašičji gripi. Nasedli smo napadu panike, ki je zajela svet, in skozi okno zmetali veliko denarja. Premalo pa smo razmišljali o tem, da je v življenju pomemben sproščen večer s prijatelji. Včasih res ne vem, kam se ljudem v tem kapitalizmu tako mudi.
3. Biftek, francoska solata, pršut, puranja bedra. Vse to gre namreč v teh dneh v moji mesnici še posebno dobro v prodajo.
4. Živce mi rahlja gneča v trgovinah, pa se potem spomnim, da tudi sam stojim v vrsti za blagajno in smo pravzaprav vsi enaki. Srce pa mi ogreje možnost, da lahko sprejmemo novoletne zaobljube in v prihodnjem letu popravimo stare napake.
5. Sem ljubitelj romantičnih filmov. Verjamem, da na koncu ljubezen vedno zmaga. Zato bi posnel ljubezenski film. Jaz bi odigral glavno vlogo. Bil bi kot Clarke Gable, saj sem mu s svojimi brki tudi podoben. Rešil bi lepotico iz ognjenih zubljev in porušene hiše ter jo na rokah odnesel v svojo vilo.
6. Drago ljudstvo, od danes smo vsi na tem planetu prijatelji, denar za oborožitev pa namenite gradnji šol in vrtcev v nerazvitih deželah!