Ljudje

Ta svet je smeha vreden

Jana
1. 1. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

čemu smo se v letu 2009 grenko smejali?

Leto, ki se izteka, nam je zagodlo z izbruhom recesije, naravnimi nesrečami in seveda tudi takšnimi, ki smo jih povzročili sami, zgodilo pa se je tudi marsikaj, kar nas je spravilo v smeh, ki je bil tu in tam tudi porogljiv ali grenak. Več o dogodkih,  ki imajo oznako »naj« (največji, najboljši, najbolj nenavaden …), pa ob njih nismo mogli ostati resni, v novi Jani. 
Zbrali: S. G. , T. N. S.

Najslavnejši pingvin
Če hočete postati priljubljeni, nikar ne počnite, kar pričakujejo od vas. Tako je postal slaven enajstletni pingvin po imenu Kentucky iz angleškega Leeka, ki ne mara vode, še posebno ne mrzle. Osebje iz živalskega vrta ga vsak dan na silo potopi v vodo, da je deležen vsaj osnovne higiene. Mularija, ki se najbrž tudi noče umivati, pingvina množično obiskuje.

Najmalomarnejša banka
Za največjo bančno malomarnost je razglašen tale pripetljaj: na nekem smetišču v nemškem Henningsdorfu so našli železno blagajno, ki so jo tja pripeljali kot staro železo s Postbanke. Ko so jo razžagali, so v njej našli 117.000 povsem uporabnih evrov!

Vozniška rekorderka
Neka starejša ženska iz mesta Jeonju v Južni Koreji je sredi poletja sedemstosedeminosemdesetič delala vozniški izpit in znova padla. Številka zdaj gotovo ne drži več, saj gre podjetna gospa na izpit vsak delovni dan od leta 2005, ko si je vtepla v glavo, da bo postala šoferka.

Največji pijanci v zgodovini
The Times je pripravil dolg seznam največjih pijancev med državniki v zgodovini in na vrhu je videti tako: Nixon, Jelcin in Churchil. Seznam je precej dolg, na njem je tudi George Brown, nekdanji britanski zunanji minister, ki je med slovesno večerjo v Peruju popolnoma pijan zaprosil osebo ob sebi, ali bi z njim odplesala valček. »Gospod, prvič, to ni valček, ampak perujska himna in, drugič, jaz nisem gospa, ampak nadškof Lime!«

Več v Jani št.52, 28.12.2009