Ljudje

So uresničile svoje sanje?

Jana
18. 2. 2010, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ob 10-letnici najprestižnejšega lepotnega izbora Miss Universe Slovenije smo na fotografiranje povabili vse dosedanje izbranke in jih povprašali, ali so si uspele uresničiti svoje sanje. Kaj je tisto, o čemer so sanjale, jim je naziv pomagal pri uresničitvi njihovih sanj?

Ob 10-letnici najprestižnejšega lepotnega izbora Miss Universe Slovenije smo na fotografiranje povabili vse dosedanje izbranke in jih povprašali, ali so si uspele uresničiti svoje sanje. Kaj je tisto, o čemer so sanjale, jim je naziv pomagal pri uresničitvi njihovih sanj? Prav vsem je skupno – nekoč deklice, nevajene medijske pozornosti, so z nazivom pridobile priložnosti in izkušnje, zaradi katerih so danes odločne in samozavestne ženske, vsaka s svojo kariero. In te so dosegle na najrazličnejših področjih, ne le kot uspešne manekenke. Med miss Universe Slovenije lahko najdemo pisateljico, uspešno odvetnico, raziskovalko na inštitutu, uspešno poslovno žensko, pa bodočo magistro turističnih študij in članico Mense, ki združuje ljudi z nadpovprečnim IQ-jem … Letošnja miss Universe Slovenije Mirela Korać pa bo svoje sanje še uresničila, saj jo čaka še izobraževanje na svetovno priznani New York Film Academy, na kateri so se šolale mnoge hollywoodske zvezde!

 


Oglejte si video utrinke s snemanja z lepoticami, ki so bile v preteklih letih ovenčane z laskavim naslovom Miss Universe Slovenije - KLIKNITE TUKAJ!


 

Nataša Pinoza, Miss Universe Slovenije 2006: »Moje sanje so se uresničile, danes sem raziskovalka na Inštitutu za raziskovanje trga in medijev, posvečam se pisanju magistrskega dela na Fakulteti za turistične študije v Portorožu, poleg tega sem dejavna pri projektu Miss Universe Slovenije, kjer svoje znanje in izkušnje prenašam na mlada dekleta. Naziv Miss Universe odpre dekletom marsikatera vrata, vendar pa je končni uspeh rezultat trdega dela, pridnosti in vztrajnosti. Je pa zanimivo, da so mnoga dekleta danes uspešna na najrazličnejših področjih, tudi tam, kjer bolj kot zunanja lepota štejejo znanje, kreativnost, inteligentnost.«

Tjaša Kokalj, Miss Universe Slovenije 2007: »Moje sanje? V lanskem letu sem jih uresničila s svojo prvo knjigo in tudi v prihodnosti se vidim kot pisateljica ali pa prevajalka španske literature v slovenščino, kar sem tudi študirala. Morda bom ostala v manekenskem svetu kot učiteljica manekenske hoje, poziranja in podobno. Zagotovo pa ljubezni do pisanja ne bom pozabila!«

Izbor Miss Universe Slovenije je od nekdaj veljal za drugačnega od vseh tistih lepotnih izborov, pri katerih se ocenjuje zgolj zunanja lepota. Naziv Miss Universe Slovenije se dodeljuje za lepoto, ki jo izžareva celotna osebnost dekleta in sem štejejo tudi značajske lastnosti. Pomembno vlogo ima dobrodelno udejstvovanje deklet, ki lahko same izberejo, komu bodo pomagale, v zadnjih letih pa želi organizator podpreti tudi njihov talent in tako še izboljšati možnosti za njihove uspešne kariere. Glavna nagrada izbora Miss Universe Slovenije je tako študij na svetovno priznani New York Film Academy, ki je zagotovo najboljša odskočna deska v svet filma. Omenjeno filmsko akademijo so svojim družinskim članom priporočile mnoge filmske zvezde in zvezdniki, med njimi Sharon Stone, Al Pacino, Pierce Brosnan, Jodie Foster, Robert Rowney Jr., Susan Sarandon, Tim Robbins …

Mirela Korać, Miss Universe Slovenije 2009: »Že kot mala deklica sem sanjala o tem, da bom postala Miss Universe Slovenije, moje sanje pa so se uresničile tudi, ko sem zastopala Slovenijo na svetovnem izboru na Bahamih. Zdaj je pred mano še šolanje na slavni filmski akademiji v New Yorku in tega se res veselim!«


Postani deseta miss in uresniči svoje sanje!

Če si državljanka Republike Slovenije in nisi mlajša od 18 let in ne starejša od 27, se lahko še vedno prijaviš na izbor za Miss Universe Slovenije – prijave sprejemamo do vključno 8. aprila 2010. Prijavnico najdeš na spletni strani www.missuniverseslovenia.si ali v nekaterih revijah družbe Delo Revije, d. d., (Obrazi, Jana, Lady, Stop, Eva, Lepa&zdrava, Modna …) Natisni jo ali izreži, izpolni s svojimi podatki in jo skupaj s svojo fotografijo pošlji na naslov: Delo Revije, d.d., Tajništvo, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom: Miss Universe. In morda boš ravno ti izbrana, da boš zastopala Slovenijo na najprestižnejšem svetovnem izboru Miss Universe in odpotovala na filmsko akademijo v New York!

In še poziv za fante: Prijavi svoje dekle, prijateljico, sosedo … in sodeluj v žrebanju za tri LCD ekrane! Več informacij o nagradni igri in izboru ter video posnetek iz snemanja fotografije lahko najdete na http://www.missuniverseslovenia.si/, aktualne novice o Miss Universe Slovenije 2010 pa lahko spremljate tudi na http://www.revijaobrazi.si/ in http://www.njena.si/.

Za vse dodatne informacije lahko pišete Nataši Pinoza na elektronski naslov natasa.pinoza@missuniverseslovenia.si.

Lastnika licence Miss Universe sta ameriški mogotec Donald J. Trump in televizijska hiša NBC. Svetovnega finala Miss Universe se udeležijo predstavnice iz več kot 80 držav sveta, prireditev pa je poleg podelitve oskarjev najbolj gledana televizijska prireditev na svetu, ki se predvaja v kar 125 državah. V Sloveniji je licenco za lepotno tekmovanje Miss Universe leta 2000 odkupilo revijalno založniško podjetje Delo Revije, d. d.