Zdravje

Kako z nasmehom odgnati celulit

Alenka Birk
5. 6. 2015, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kopalna sezona je pred nami, telo pa izdajajo nadležne vdolbine, ki bi jih najraje izbrisali. A čarobne paličice, ki bi, tako kot retušer izbriše neželene silhuete s fotografije, za vedno odstranila pomarančni videz, na žalost ni. Časa ni več veliko, vendarle pa obstaja nekaj zvijač, ki pomagajo pri tej nadlogi.

Thinkstock

Ubijalci celulita

Nelepe vdolbine nastanejo z nabito polnimi maščobnimi celicami, ki s svojo velikostjo upočasnijo pretok limfe. Poleg tega stisnejo kolagenska vlakna in jih otrdijo. Izboljšavo lahko dosežete s kremami z globoko učinkujočimi sestavinami – kofein spodbuja izgorevanje maščob, izvlečki bora, bršljana in eterična olja čistijo, izvlečki morskih alg pa utrjujejo kožo.

Prehrana

K čvrsti koži pripomore redno uživanje hrane, bogate z maščobnimi kislinami omega-3, obenem pa tudi živil, ki delujejo antioksidativno in vsebujejo veliko vitaminov A in C. Najboljši zavezniki čvrste kože so tako korenje, sladek krompir, jajčni beljak, špinača, kivi, paradižnik in brokoli. Izogibajte se živilom, ki ustvarjajo preveč želodčne kisline (beli moki, sladkorju, alkoholu …).Ob vsem tem je vsekakor priporočljivo pitje večjih količin vode, zaradi česar je koža videti bolj sijoča in zdrava.

Več vas čaka v novi Evi!