Zdravje

Če boste seksali tako, vam ne bo žal

A. J.
20. 9. 2014, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Naj poletje prinese svež veter tudi v vaše spalnice: že drobne spremembe lahko poskrbijo za pravo tropsko vročino!

Ne, ne bo vam treba izvajati kakega vratolomnega položaja iz indijske Kamasutre. Za oživitev strasti so po mnenju seksologov dovolj že manjše novosti. S čim lahko razbijete dolgočasno rutino?

 

Če radi seksate na vseh štirih …
uporabite komolce! Položaj, ki mu nekateri po domače rečejo kar 'po pasje', sestavljata ženska na vseh štirih in moški, ki kleče na kolenih prodira vanjo od zadaj. Seksologi priporočajo, da se namesto na iztegnjene roke v tem položaju naslonite na komolce. Zaradi drugačnega kota bo partner tako lažje in globlje prodiral. Dodatna prednost tega položaja je, da vas pri njem, v nasprotju s klasično obliko, ne bodo bolela zapestja.

se igrajte s šalom! Velika mehka ruta ali šal sta dobrodošla rekvizita pri popestritvi položaja na vseh štirih. Šal položite spredaj pod svoje boke, partner pa naj prime za njegova konca. Na ta način vas bo vaš dragi lahko med seksom ritmično stiskal k sebi in mu ne bo treba tako močno suvati, penetracija pa bo lahko globlja kot sicer.

se namestite na tleh! Za globljo penetracijo, ki običajno priskrbi močnejše orgazme, pokleknite poleg postelje tako, da vaš trup ostane na žimnici. Noge ovijte okoli partnerjevih bokov. Partner naj stoji na tleh za vami.

 

Če prisegate na misijonarski položaj …
stisnite noge! Klasična oblika tega položaja je moški zgoraj in ženska z razkrečenimi nogami spodaj. Strokovnjaki predlagajo, da nekje na pol poti stisnete noge skupaj. Uživala bosta oba: on, ker bo prodiral v ožjo prostornino (za še boljši učinek nekoliko stisnite vagino), vi, ker bo med prodiranjem s korenom penisa dražil vaš ščegetavček.

dodajte kanček joge! Namesto da držite noge narazen z mišicami, primite z rokami notranjo stran kolen. Pokrčite noge in pritisnite stegna k trebuhu, podplati naj gledajo proti stropu. Nato primite zunanjo stran podplatov. Rahlo razširite kolena, tako da bodo nekoliko bolj razkrečena od širine vašega trupa, in jih potegnite k pazduham. Ta položaj razpre križ in razširi boke, s čimer omogoči zelo globoko prodiranje.

Če ga radi jahate …
izboljšajte odriv! Namesto da vaš partner leži pod vami z iztegnjenimi nogami, naj jih v kolenih pokrči s stopali na jogiju. Ko se premikate na njem, namestite eno nogo na zunanjo stran njegovega stegna, drugo pa na notranjo, med obe nogi. S tem boste lažje uravnavali globino in kot prodiranja. Hkrati boste doživljali večje užitke, saj se bo vaš ščegetavček drgnil ob njegovo sramno kost.

se obrnite na stran. Namesto da gledate partnerja ali v nasprotno smer, se obrnite k njemu s profilom. Za ravnotežje položite eno roko na eno, drugo na drugo stran njegovega telesa in se s stopali trdno uprite v tla. Tako boste lahko drseli gor in dol tako hitro, kot vam ustreza, ter se obračali tako, da boste stimulirali vaginalne stene tam, kjer ste najbolj občutljivi. To je odličen položaj za iskanje razvpite točke G.

Če ste radi na vrhu, a obrnjeni okrog …
se še malo igrajte! Običajno je ta položaj videti takole: ženska sedi na partnerju, a je obrnjena proč, tako, da jo on gleda v hrbet. Popestrimo jo lahko tako, da partner pokrči noge, podplati se dotikajo, kolena pa padejo vsako na svojo stran. Sedite nanj in se rahlo sklonite naprej, tako da bo akcija vključevala tudi ščegetavček. Medtem ko ste v akciji, se igrajte z njegovimi modi in dražite področje med njegovim anusom in modnikom, kjer je še posebej veliko živčnih končičev.