Zdravje

Dobra tretjina med delovnim tudi v ljubezenskem razmerju

STA/M.J.
21. 7. 2014, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kratko avanturo v službi je imelo 13 odstotkov Hrvatov, dobra petina pa se jih je med delovnim razmerjem zapletla tudi v daljše ljubezensko razmerje, je pokazala raziskava spletnega portala za trg dela moj-posao.net. Več kot polovica od 1100 anketirancev pa je odgovorila, da niso prepletali službe z ljubezenskimi razmerji.

Dobrih 56 odstotkov anketirancev se nikoli ni zapletlo v ljubezenski odnos s sodelavci ali sodelavkami. Medtem ko nekateri pazijo, da na delovnem mestu ne izstopajo iz poslovnih okvirjev, so drugi poudarili, da pravila podjetja, v katerem delajo, prepovedujejo ljubezenska razmerja med zaposlenimi.

"To ni primerno obnašanje. Lahko škoduje osebnim interesom v službi in zaplete medčloveške odnose," portal navaja odgovor enega od anketirancev. Med 21 odstotki tistih, ki so se zapletli v ljubezensko razmerje v službi, so se štirje odstotki kasneje tudi poročili. Neškodljivo spogledovanje v službi si je privoščilo deset odstotkov anketirancev. Nekateri so dejali, da se temu niso mogli upreti, ker so v podjetju vsi "mladi in luštni", drugi pa so sklenili, da ni dobro, da bi šli dlje od tega.

Tisti, ki so se spustili v kratko ljubezensko avanturo, so izkušnjo opisali kot "kratko, vendar sladko", nekateri pa so svojo odločitev obžalovali, navaja moj-posao.net.