Drvel skoraj 70km/h

Policisti ustavili znamenitega Del Boyevega trikolesnika

G.G.
6. 9. 2023, 19.10
Posodobljeno: 6. 9. 2023, 19.12
Deli članek:

V nedeljo zvečer je policija v Brightonu na jugu Anglije ustavila voznika, ki je sedel za volanom legendarnega trikolesnika iz serije Samo bedaki in konji.

Sussex Roads Police
Zmogel je skoraj 70 kilometrov na uri. Preveč na tem delu ceste.

Na območju, kjer je dovoljena najvišja hitrost 30 milj na uro (48 kilometrov na uro), je peljal 43 milj na uro (69 kilometrov na uro). Policisti iz Sussexa so izdali globo, ker voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so rumeni trikolesnik zasegli.

Glavni akter je bil seveda znameniti trikolesnik Robin Reliant, ki so ga izdelovali med letoma 1953 in 1973. Z njim sta se v humoristični seriji Samo bedaki in konji na poslovne in druge dogodivščine podajala ugledni mali podjetnik, ki so ga priložnosti kdaj pa kdaj zanesle onkraj zakona, Derek Del Boy Trotter in njegov mlajši brat Rodney. Trikolesnik iz serije je imel na zadnjem delu napis »Trotters Independent Trading Co« in tudi ta je imel enak napis. Na »originalu« je pod tablicami pisalo »New York, Paris, Peckham«, pri zasačenem pa »New York, Paris, Nuneaton & Bedworth«. Delboy in Rodney sta živela v londonski četrti Peckham, lastnik tega pa verjetno v mestu Nuneaton & Bedworth ali pa je z mestom nekako povezan.

Policisti so priložnost izkoristili za objavo na družbenih omrežjih. Ob fotografiji trikolesnika so na X (bivši Twitter) zapisali nepozabno Del Boyevo izjavo »Naslednje leto ob tem času bova milijonarja« (This Time Next Year We'll Be Millionaires). Spodaj pa so dodali Del Boyevo oštevanje brata, v prostem prevodu »Ti neumnež, Rodney« (You plonker, Rodney).