Poletno ličenje

Težki pudri naj gredo v pozabo: Kako do obstojne in nevidne podlage

Mare Koren
29. 7. 2023, 13.02
Posodobljeno: 29. 7. 2023, 13.13
Deli članek:

Vroči sončni žarki so nam v poletnih mesecih narekujejo nekoliko drugačen nanos ličil, saj lahko ta ob običajnih tehnikah ličenja ustvarijo videz topeče se maske.

Dreamstime
Utrjevanje zaključite tako, da z velikim čopičem nežno in lahkotno potegnete po obrazu.

Bi si želeli, da bi bila podlaga za ličenje obstojna ves dan? Pa veste, da to ni odvisno le od kakovosti pudra, ampak tudi od pravilne tehnike nanašanja?

Dame, sledite korakom, s katerimi boste pričarale popoln videz polti in poskrbele, da bo tako ostalo do večera.

Krema naj se dobro vpije

Umijte si obraz in na očiščeno kožo nanesite vlažilno kremo, nato počakajte od pet do deset minut, da se dobro vpije v kožo. Poleti je pomembno, da jo zaščitite s kremo za zaščito pred soncem. Zatem počakajte nekaj minut, da se krema dobro vpije v kožo, sicer nadaljnji nanos ličil ne bo tako obstojen, kot bi si želele. Ne hitite, posvetite se drugim opravkom, nato pa se vrnite pred ogledalo. Če boste podlago nanesli na še vlažen sloj, bo puder veliko manj obstojen, pravzaprav se bo že po kratkem času podlaga raztopila.

Namesto pudra obarvana krema

Izbira primernega pudra za vaš tip kože je ključnega pomena. Tekoče podlage, ki vsebujejo olja, bodo mnogo prej zdrsnile z obraza. Te se odsvetujejo zlasti, če imate masten tip kože, ki resnično ne potrebuje dodatnih maščob. Izberite podlago, ki vam bo kožo ščitila in vlažila. Poleti pozabite na težke pudre, ki so še spomladi poskrbeli za brezhibno polt. Zaradi vročine se boste namreč začeli močno svetiti, puder bo začel polzeti z obraza, nastali bodo grdi madeži. Lahka obarvana krema BB ali CC bo mnogo primernejša izbira. Če s tem ne boste mogli prekriti želenih napak, uporabite tanek sloj korektorja.

Z gobico gre lažje

Pri nanosu pudra uporabljajte gobico. Izjemno učinkovita je zlasti silikonska gobica, ki ne vsrkava kremne teksture. Pritiski naj bodo enakomerni in nežni, da vas v zrcalu ne bo presenetila podoba maske. Po nanosu pudra fiksirajte podlago tako, da si na obraz nežno položite mokre dlani. To je trik, s katerim priznani vizažisti poskrbijo, da podlaga ostane na obrazu ves dan.

Za piko na i

Obstojnost podlage boste še dodatno podaljšali s pudrom v prahu, zlasti če imate masten tip kože. Utrjevanje zaključite tako, da z velikim čopičem nežno in lahkotno potegnete po obrazu. Vendar ne pretiravajte, da ne boste videti, kot bi obraz potisnili v moko. Takšen učinek je videti zlasti pri ženskah, ki imajo kožo vidneje prekrito z drobnimi dlačicami. Svež, sijoč in mladosten videz lahko pričarate z iluminatorji, osvetljevalci, ki vsebujejo drobne svetleče delce. Osvetljevalec z velikim čopičem nanesite na sredino čela, lica in koren nosu.