Zanimivosti

Zelena oaza ob Savi je nova hit destinacija

Oglasno sporočilo
17. 4. 2023, 09.44
Posodobljeno: 24. 4. 2023, 14.16
Deli članek:

Nastanitev na kmetiji ali ranču, kolesarjenje ali adrenalinski izziv, ogled galerije in vrhunska pogostitev na slavonski način, vse ugodno in blizu.

Brodsko-posavska županija je ena izmed slavonskih županij z največjim ruralnim območjem, bogata je z ambientalnimi eko-etno vasmi, ranči, kmetijami in družinskimi kmetijami. S kolesom lahko raziščete vsak kotiček Brodsko-posavske županije, ljubitelji narave in aktivnih počitnic pa ne smete zamuditi najnovejše atrakcije, Adrenalinskega gozda v občini Bebrina, ob Savskih ribnikih in zavarovanem območju Jelas polje z več več kot 230 vrstami ptic.

Poleg veličastne trdnjave v Slavonskem Brodu obiščite nov multimedijski interpretacijski center Ivane Brlić Mažuranić, znane hrvaške pisateljice. Nahaja se na atraktivnem Korzu ob sprehajalni poti ob Savi, v hiši, kjer je Ivana živela po poroki, in je pravo odkritje za ljubitelje pravljic. Če imate radi umetnost, se ustavite v Vrpolju. Pred nekaj več kot pol stoletja so v tem kraju odprli Spominsko galerijo Ivana Meštrovića, najbolj znanega hrvaškega kiparja, rojenega leta 1883, ki bo kmalu dobila tudi eko-etno hišo.

Če ste gurman in si želite pristne slavonske zgodbe, so restavracije z oznako Okusi obmejnega Posavlja odlična izbira. Če iščete izvirne jedi, se vsekakor ustavite v Cerniku pri Novi Gradiški in pokusite znamenite cerniške ćuptete, nekoč pikantne tradicionalne prigrizke, danes slavonski finger food, ki se odlično poda v sodobne gurmanske koncepte.