Zanimivosti

Pravljičnih Eurospinovih 10.000,00 evrov za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin

Oglasno sporočilo
13. 9. 2022, 11.00
Posodobljeno: 13. 9. 2022, 11.35
Deli članek:

Od 21. aprila 2022 do 31. avgusta je bila v vseh trgovinah Eurospin na prodaj dobrodelna slikanica z naslovom Zaklad na koncu mavrice, ki jo je napisal mladinski pisatelj Žiga X. Gombač.

Z nakupom slikanice je vsak prispeval 1 EUR v dober namen, saj je bil celoten znesek od prodaje namenjen Zvezi prijateljev mladine Slovenije za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin. Skupaj je bilo zbranih 10.000,00 EUR.

Dobrodelna slikanica, ki jo je ilustrirala Veronika Burger, ni bila le imenitna zgodba, ki z dobrim namenom pomaga otrokom, ampak tudi navdih za Eurospinov pravljični natečaj. 

Otroci so lahko sodelovali v natečaju, tako da so sami dopolnili manjkajoče dele in nadaljevanje pravljice nato poslali drugemu otroku.

"Mi smo že napolnili torbe s šolskimi potrebščinami. 50.000 kosov šolskih potrebščin smo razdelili otrokom iz socialno šibkih družin. V naš program je vključenih 11.000 družin in vsem poskušamo pomagati, zato so take akcije, kot je bila ta z Eurospinom zelo dragocene in ključne za naše delovanje. Iz teh sredstev smo kupili predvsem delovne zvezke. Imeti taka donatorje, to je edina možna varianta, da lahko s takimi programi pridemo do družin," je povedala Darja Groznik, predsednica ZPMS, ki je bila slavnostna govorka tudi na sklepnem dogodku v ljubljanskemživalskem vrtu, kjer se je zbralo tudi 20 srečnic oz. srečnežev, ki so bili deležni posebne avanture.

Natalija Pagon, vodja marketinga v podjetju EUROSPIN EKO, d. o. o. pa je povedala, da ob začetku šolskega leta že pet let sodelujejo z ZPMS: " Ko se odločamo o projektu, imamo vedno v mislih otroke, zato ga vedno zapeljemo tako, da jih na nek način vključimo. Tudi letos smo se odločili, da bomo ustvarjalni, zato smo s pomočjo priznanega pravljičarja Žiga X. Gombača ustvarili dobrodelno slikanico, otroke pa pozvali k sodelovanju v pravljičnem natečaju. Dobrodelno kampanjo smo zaključili v ljubljanskem živalskem vrtu, kamor smo povabili 20 otrok, ki so prejeli nagrado, in sicer nepozabno doživetje v živalskem vrtu."

Darja Groznik, Žiga X. Gombač in Natalija Pagon