Izredno redek primer

Rodila dvojčka z različnima moškima, potem ko je z obema spala na isti dan

E. J.
8. 9. 2022, 09.29
Posodobljeno: 8. 9. 2022, 09.46
Deli članek:

Njena dvojčka imata vsak svojega očeta, je pokazal DNK test, torej sta hkrati rojena polbrata.

profimedia
To je šele 20. primer po vsem svetu, ko je mama zanosila z dvema različnima moškima in rodila dvojčka različnih očetov.

Anonimna 19-letnica, ki je rodila dvojčka, ki imata dva različna očeta, je dejala, da ni vedela, da je to sploh mogoče. Na isti dan je imela spolne odnose z dvema različnima moškima, ki sta zdaj starša njenih otrok.

Domneva se, da je to šele 20. primer, zabeležen po vsem svetu, potem ko sta bila oba moška pozitivna na DNK različnih dojenčkov. Mama je najprej povabila moškega, za katerega je verjela, da je dečkov biološki oče, da opravi DNK test. Toda rezultat je pokazal, da je oče le enega dojenčka.

profimedia
19-letnica iz Portugalske pravi, da ni vedela, da je mogoče zanositi z obema moškima, s katerima je spala na isti dan.

Na rojstnem listu le en oče

»Spomnila sem se, da sem tisti dan imela spolne odnose z drugim moškim, zato sem ga povabila na test, ki je bil na koncu pozitiven. Rezultati so me presenetili. Nisem vedela, da je to mogoče, in dojenčki so si zelo podobni,« je povedala mama dvojčkov, ki prihaja iz majhnega portugalskega mesta Mineiros v zvezni državi Goias.

V rojstnem listu je še vedno za očeta obeh otrok le en moški. »On skrbi za oba dojenčka in mi zelo pomaga ter jima daje vso potrebno podporo,« je dodala.

Kako pride do takega primera?

Ta nenavaden primer je raziskoval dr. Tulio Jorge Franco. Pojasnil je, da do takšne nosečnosti pride, ko dve jajčeci oplodita različna moška. »Nosečnost je potekala odlično, brez zapletov. Fanta sta se rodila zdrava in nista imela zdravstvenih težav. Tak primer je izjemno redek. Nikoli si nisem mislil, da bom v življenju delal na takem primeru,« je dodal.

Dvojčka sta zdaj stara leto in štiri mesece, še piše Daily Star.