Zanimivosti

V Sparu na voljo ekskluzivni izdelki, ki so jih ustvarili Michelinovi kuharji

Oglasno sporočilo
13. 12. 2021, 13.20
Posodobljeno: 13. 12. 2021, 13.20
Deli članek:

Prazniki so tik pred vrati in končno je napočil čas za tisto sladko opravilo – brskanje in izbiranje receptov, ki bodo zaznamovali praznične jedilnike.

Letos so ravno v tem času na Sparove police prispeli novi izdelki SPAR PREMIUM, ki so jih zasnovali priznani chefi Uroš Štefelin, Gregor Vračko in Uroš Fakuč, prejemniki Michelinove zvezdice.

Michelinovi chefi Uroš Štefelin, Gregor Vračko in Uroš Fakuč so letos spomladi zavihali rokave in pol leta intenzivno sodelovali s Sparovim razvojnim oddelkom in številnimi slovenskimi dobavitelji. Tako je nastalo šestnajst ekskluzivnih izdelkov SPAR PREMIUM, ki jih lahko vključite v svoje kuharske podvige. Berite naprej in spoznajte novosti, ki vas čakajo na Sparovih policah.

Navdušite z izdelki, pod katere se je podpisal chef Uroš Štefelin

Chef Uroš Štefelin je pri snovanju izdelkov črpal iz svojih gorenjskih korenin. Tako je pripravil tri različice odličnih SPAR PREMIUM skutnih štrukljev: osupnili vas bodo lešnikovi štruklji s suhimi hruškami; poskusite lahko štruklje s pehtranom in suhimi hruškami; nad štruklji s suhimi slivami pa bodo navdušeni prav vsi ljubitelji klasike. Vas zanima, kako jih pripravi chef Štefelin?

Ponev namastite z maslom in tja položite hladne rezine štrukljev. Rezine segrevajte ter »popekajte« na srednjem močnem ognju – da postanejo hrustljave na obeh straneh. Štruklje nato preložite na krožnik, ponev pa uporabite še za pripravo omake. V ponev dodajte žlico medu in nekaj kapljic limoninega soka ter zmešajte v gladko teksturo. Nastalo omako nato pokapljajte po štrukljih. Rezultat je preprost, a izjemno okusen obrok. Spoznajte še ostale izdelke chefa Uroša Štefelina in kliknite tukaj.

Kulinarično doživetje z dobrotami chefa Gregorja Vračka

Gregor Vračko si je kuharsko kapo prvič nadel v vaški gostilni staršev, svojo profesionalno kariero pa je kasneje začrtal v svetovno znanih restavracijah v Evropi in Združenih državah Amerike. Njegovi SPAR PREMIUM namazi bodo vaše brbončice popeljali na pravo gurmansko doživetje – poskusite kremast namaz iz laškega fižola, doživite pa tudi edinstven okus namaza iz aromatične bučne prge. Če ste ljubitelj paštet, vas bo zagotovo prevzel namaz iz prašiča krškopoljca. Namaze lahko postrežete ob kruhu, krekerjih ali pa jih pomakate z grisini.  Z vsemi omenjenimi namazi pa lahko pripravite tudi druge gurmanske prigrizke; z njimi lahko na primer napolnite polovičke trdo kuhanih jajc. Vas zanima še več o izdelkih, ki jih je ustvaril chef Gregor Vračko? Poiščite jih tukaj.

Presenetite z izdelki chefa Uroša Fakuča

Za kulinarične presežke Uroša Fakuča vam po novem ne bo treba dlje kot do najbližjega Spara. Chef, čigar jedi je zaznamovalo odraščanje blizu italijanske meje, je zasnoval izdelke, ki so značilni za to področje.  Ekskluzivno za SPAR je pripravil dve različici SPAR PREMIUM raviolov iz pirinega testa – s staranim sirom Tolminec in tartufi. Jed je lahko postrežena samostojno v spremljavi izbrane omake ali pa s piščancem, govedino in zelenjavo. Chef je zasnoval tudi SPAR PREMIUM koruzne njoke s praženim maslom in žajbljem. Vse njegove izdelke lahko najdete tukaj.

Michelinovi kuharji so pripravili zanimive izdelke, mi pa vas vabimo, da jih poskusite in z njimi očarate goste ter si pričarate svečano vzdušje. Še več idej in receptov za pripravo vrhunskih jedi najdete tukaj.