HITRO POKONCI!

Prikupne ideje za zabaven zajtrk, ki ga bodo otroci z veseljem pojedli

Tea Dečman
12. 11. 2021, 21.28
Posodobljeno: 12. 11. 2021, 22.11
Deli članek:

Za otroke je zelo pomembno, da vsak dan jedo zajtrk, a seveda tudi vsak ni dober.

Dreamstime
Hitro pokonci! Na mizi že čakajo veseli opečenci, pingvin in muce.

Potrudimo se, da ima otrok zjutraj bogat, polnovreden obrok z veliko sadja in vlaknin, predvsem pa poskušajmo, da se dan začne zabavno in z nasmehom. Zakaj vas ne bi ob zajtrku spremljala vesela glasba in zakaj ne bi bili vsaj ob koncih tedna zabavni in slikoviti tudi zajtrki? Za vse starše in stare starše imamo kar nekaj zanimivih idej, ki bodo vsem polepšale dan.

PINGVIN

Jogurt s sadjem je lahko zelo dolgočasen. A takoj ko dobi črno dlako iz robid ali borovnic, oči iz banan ter noge iz pomaranč ali mandarin, postane super dober in okusen.

Dreamstime
Pingvin

POLNOVREDEN ZAJČEK

Polnozrnati kruh z mešanim jajcem in zelenjavo za oči in smrček ter ušesa. Otrok še vedel ne bo, da je pojedel zdrav zajtrk.

Dreamstime
Polnovreden zajček

ASTRONAVT

Otroci so navdušeni nad vesoljem in vsi bi najraje s prvo raketo poleteli vanj. Naj poletijo vsaj z zajtrkom v nov dan: jajca, sir, kruh in še nekaj dodatkov za bolj »raketno« ozračje.

Dreamstime
Astronavt

MUCKA JE ZASPANA

Je vaš otrok zjutraj bolj slabe volje? Skodelica mlečnega zdroba ali mlečnega riža, ki je videti kot zaspana muca, ga bo brez dvoma spravila v dobro voljo.

Dreamstime
Mucka je zaspana

SADNI SLONČEK

Če pa to ni lepo kot slika, potem pa ne vemo, katera je. Še van Gogh bi z veseljem pojedel palačinke s sadjem, ki skupaj pravijo, da so slonček.

Dreamstime
Sadni slonček

VESELI OPEČENCI

Toaste popecite v opekaču. Dva kosa premažite z lešnikovim, dva pa z arašidovim namazom. Banano narežite na kolobarje, jagode pa na rezine. Sadje položite na opečence (pri tem domišljiji pustite prosto pot), s pomočjo borovnic pa svojim slastnim živalcam »narišite« še oči. Odličen prigrizek za sladkosnede!

Dreamstime
Veseli opečenci

MOŽIC

Sendvič je top zajtrk, še posebej če ti kaže salamni jezik in svoje prevelike zobe iz sira. Ne pozabite dodati kakega kosa paradižnika in solate.

Dreamstime
Možic

RADOVEDNA SOVICA

Skuhajte ovseno kašo in ji dodajte malo javorjevega sirupa in kakav. S sadjem in oreščki narišite sovico.

Dreamstime
Radovedna sovica