Fructal

Fructal krepi podporo lokalni pridelavi sadja

Oglasno sporočilo
12. 11. 2021, 08.00
Posodobljeno: 12. 11. 2021, 08.13
Deli članek:

Fructal nadaljuje s svojo usmeritvijo k proizvodom narejenih iz slovenskih surovin in na trg uvaja nov izdelek: Fructal Superior slovenska hruška viljamovka. – Fructal je s 5.000 tonami odkupljenega, doma pridelanega sadja največji odkupovalec sadja pri nas.

Fructal
Obiranje hrušk.

Fructal je aktivno vpet v lokalno okolje in ohranja tradicijo pridelave slovenskega sadja, zato za pripravo čimvečjega števila svojih izdelkov uporablja sadje, ki je pridelano v Sloveniji. Začeli so že leta 2013 z uvedbo blagovne znamke Vipavska breskev, ki vključuje izdelke pripravljene izključno iz breskev Vipavske doline.

V letu 2019 so nabor izdelkov razširili z uvedbo proizvoda Fructal Superior 100% slovensko jabolko, motni sok, ki ni filtriran in je pripravljen izključno iz slovenskih jabolk. S tem so že v letu 2019 postali največji odkupnik sadja v Sloveniji in tako ostaja še danes.

Fructal je nadaljeval s širjenjem tega asortimana in letos pomladi na trg ponovno uvedel nov izdelek, pripravljen izkjučno iz domačih slovenskih jabolk, hrušk in breskev – Fructal Superior slovensko sadje.

Fructal
Hruška vilijamovka.

Sedaj ponovno prihaja na trg nov izdelek, pripravljen izključno iz slovenskih surovin. Fructal Superior slovenska hruška viljamovka je v celoti pripravljen iz hrušk viljamovk, ki prihajajo iz kmetije Bostele iz Posavja.

Jure Bostele, gospodar z družinske kmetije Bostele poudarja: »Za obstoj slovenskih kmetij in pridelave sadja je pomemno imeti dolgoročne in zanesljive partnerje. Pri Fructalu pa gredo pri sodelovanju s pridelovalci še korak dlje, saj vedno odkupiljo celotno pridelano količino sadja, kar je za nas – pridelovalce – izjemno pomembno. Zato si želimo s Fructalom sodelovanje še okrepiti.«

Fructal
Jure Bostele

Goran Medić, direktor Fructala, pri tem dodaja: »Lokalno oskrbo pri nas jemljemo zelo resno, zato je Fructal že vrsto let največji odkupnik slovenskega sadja. Odkupujemo praktično vse sadje, ki je v Sloveniji na voljo v zadostnih količinah. To pomeni, da vsako leto, ko letina to omogoča, odkupimo kar 5.000 ton slovenskega sadja: jabolka, breskve in seveda hruške. Tudi v prihodnje ostajamo zvesti domačim pridelovalcem, saj nam je skrb za kakovost in neoporečnost naših izdelkov na prvem mestu. Nabor izdelkov, pridelanih iz domačih surovin, nameravamo tudi v prihodnjih letih še razširiti.«

S kozarcem soka Fructal Superior 100% slovensko jabolko, Fructal Superior slovensko sadje ali Fructal Superior slovenska hruška viljamovka potrošniki pripomorejo k ohranjanju lokalne pridelave sadja in posledično k ohranjanju slovenskih kmetij. Koronakriza, ki nam je prinesla toliko negotovosti in skrbi, je izpostavila tudi pomen lokalne pridelave in samooskrbe.