Zanimivosti

V poletnih mesecih si lase posušimo na zraku

T.D.
3. 7. 2021, 14.01
Posodobljeno: 3. 7. 2021, 14.01
Deli članek:

Vsakič, ko si umijete lase, se soočate z enakim vprašanjem: kako jih posušiti, da jim ne bi škodovali?

Dreamstime
Otresajte z glavo. Svež zrak je najbolj zdrav in preprost sušilnik.

V toplem delu leta jih je seveda najlažje sušiti na zraku, v preostalem času pa je uporaba sušilnika skoraj neizogibna. Vendar s katerim nastavkom? Koliko se lahko lasem približamo? In predvsem, ali je sušilnik, ki ga imate, primeren za vaš tip las? Odgovore poiščite v nadaljevanju.

Tanki, dolgi, k izsušenosti nagnjeni lasje

Pri dolgih laseh, ki se na konicah cepijo, sušilnik sploh ni priporočljiv. Ker pa je precej nerealno, da bi celo leto preživeli brez njega, kupite ionskega (z električno vodenimi atomi). Takšen sušilnik hitro posuši, zato so lasje manj časa izpostavljeni vročini, in preprečuje statično elektriko. Ioni obdajo lase in delujejo kot regenerator, povrnejo naravni lesk in jih naredijo lažje za oblikovanje. Pazite, da sušilnik nima več kot 2000 vatov moči in se ne segreje nad 70 stopinj Celzija.

Skodrani lasje

Sušilnik z difuzorjem je najprimernejši za skodrane lase, saj jih lepo posuši in ohranja njihovo mehkobo. Difuzor (razpršilnik zraka) se namesti na glavo sušilnika, ki skozi njegove luknjice razpihuje zrak. Tudi tisti, ki nimate kodrov, si lahko s takšnim difuzorjem pričarate pravo levjo grivo.

Močni lasje

Če imate čvrste, močne lase, ki so dokaj neobčutljivi za zunanje vplive, imate še najmanj skrbi. Kljub temu ne priporočamo običajnih sušilnikov, s katerimi lase sicer posušite, ne postanejo pa tako gladki kot pri uporabi profesionalnega sušilnika z več kot 2000 vati moči. Pazite, da kupite takšnega, ki kljub moči las ne izsušuje.

Sušenje brez sušilnika

Tiste, ki zaradi občutljivih las vseeno nočete uporabljati sušilnika, pa naj razveselimo z novico, da je tudi na zraku lase mogoče posušiti zelo hitro. Če boste upoštevali naslednje nasvete seveda. Vedno nanesite regenerator in že pod prho lahko začnete sušiti lase. Regenerator jih namreč ne naredi le mehkih, ampak tudi odbija vodo, zato je kasneje sušenje hitrejše. Po laseh je regenerator najbolje razporediti s širokim glavnikom.

Osredotočite se na lasišče

Ko pri koreninah lasje ne bodo več tako mokri, se bodo tudi konice hitreje posušile. Otresajte z glavo. Svež zrak je najbolj zdrav in preprost sušilnik. Ker pa se mokri lasje pogosto prilepijo na glavo, jo po kopanju ali prhanju dobro otresite. Sklonite se in jo razmigajte v vse smeri, da se lasje odlepijo od lasišča. Zrak bo prišel mednje in hitreje bodo suhi.

Mikrovlakna delajo čudeže

Pazite tudi na materiale, ki jih uporabljate za otiranje las po kopanju. Bolj kot običajna brisača je priporočljiva uporaba bombažne majice, ki si jo ovijete okoli glave. Tanka tkanina hitreje vpije vodo kot frotir. Zelo uporabne so tudi brisače iz mikrovlaken. Predvsem ne smete las sušiti z brisačo na agresiven način, saj jih boste zavozlali. Le rahlo jih popivnajte in zavijte v brisačo za nekaj minut.

Negovalni produkti

Čeprav je sušenje las na zraku naraven postopek, še ne pomeni, da morate izpustiti negovalne ali oblikovalne produkte. Balzam v spreju uporabite, če si želite mehkih las; gel za teksturo pa, če si želite, da imajo vaši lasje nekoliko več volumna.