Zanimivosti

POZNATE RAZLIKO MED MLETIM MESOM ZA ČEVAPČIČE IN TISTIM ZA BURGERJE?

Oglasno sporočilo
5. 7. 2021, 10.12
Posodobljeno: 5. 7. 2021, 10.12
Deli članek:

Čevapčiči so kralji domačih roštiljad, a ob njih vedno bolj priljubljene postajajo tudi druge mesne dobrote z žara, kot so burgerji.

Čeprav marsikdo misli, da je meso za burger enako meso za čevapčiče, samo drugače oblikovano, pa Lidlove Žar legende pravijo, da temu ni tako, in razkrivajo trik, kako pripraviti odličen burger na žaru.

Če meso za čevapčiče le oblikujemo v večji polpet, dobimo pleskavico, ki jo sicer lahko uporabimo za burger, a ta ne bo tako sočen, kot če bomo sledili preprostemu triku Žar legend. Skrivnost se skriva v predhodni pripravi.

Za čevapčiče mleto meso najprej posolimo in ga dobro pregnetemo – tako bo bolj prožno in gumijasto. Kot pravijo pravi poznavalci, se morajo tisti čisto pravi čevapčiči odbiti od mize. Če pa pripravljamo burgerje, pa želimo sočnejše in bolj krhko meso, zato ga solimo tik preden ga damo na žar. Poleg tega mesa za burgerje, za razliko od tistega za čevapčiče, tudi ne gnetemo.

Lidlove Žar legende razkrivajo še mnoge skrivnosti za odlične žure ob žaru, ki bodo postregli z nepozabnimi žar specialitetami. Da bodo vaši okusi res tisti pravi, pa vas vso sezono v Lidlu čaka odlična žar ponudba, ki bo poskrbela za nepozabne piknike!