Košarka

KK Cedevita Olimpija teden projekta One Team začenja proti Trentu

N.N.
7. 12. 2020, 12.57
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 12.59
Deli članek:

Po tem, ko košarkarji Cedevite Olimpije v soboto niso stopili na parket v Zadru, se bodo Zmaji v torek ob 18.00 v Areni Stožice na tekmi devetega kola 7DAYS EuroCupa udarili z ekipo Dolomiti Energia Trento.

Aleš Fevžer/KK Cedevita Olimpija
KK Cedevita Olimpija

V Evropskem pokalu se začenja teden, posvečen projektu One Team. To je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja …

Po tem, ko košarkarji Cedevite Olimpije v soboto niso stopili na parket v Zadru, se bodo Zmaji v torek ob 18.00 v Areni Stožice na tekmi devetega kola 7DAYS EuroCupa udarili z ekipo Dolomiti Energia Trento.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: »Trento nas je na prvem medsebojnem obračunu v Italiji nadigral. Italijani igrajo odlično, predvsem v obrambi. Gre za zelo fizično moštvo, ki igra pametno košarko. Tudi v italijanskem državnem prvenstvu imajo naši torkovi tekmeci zelo dobre rezultate. Tekma ne bo lahka, ampak na obračun se podajamo s pozitivno mentaliteto in samozavestno. Zavedamo se, da imamo kvaliteto, vsi skupaj pa se želimo maščevati za poraz v Italiji.«

V Evropskem pokalu se začenja teden, posvečen projektu One Team. To je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja Evrolige, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba deluje v okviru osnovne tematike, ki je integracija v skupnosti. V Cedeviti Olimpiji je v sezoni 2020/21 ambasador projekta One Team Alen Hodžić, ljubljanski klub pa sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve.

VEČ O PROJEKTU ONE TEAM

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto na račun okužb pri tekmecih znova ostali brez dvoboja v regionalni Ligi ABA, zato pa jih v torek ob 18.00 v Stožicah čaka obračun devetega kola 7DAYS EuroCupa z italijanskim Trentom. Tekma bo vnovič potekala za zaprtimi vrati, neposredni televizijski prenos pa bo možno spremljati na Šport TV 1.

Zmaji v Evropskem pokalu še naprej lovijo svoje mesto med najboljšimi 16 moštvi tekmovanja, zagotovo pa bodo imeli na torkovi tekmi še dodaten motiv za dokazovanje, saj bodo želeli z Italijani poravnati račune iz Dolomitov v oktobru. V četrtem kolu je Trento na domačem parketu namreč slavil zmago z 61:51. Pred zadnjimi obračuni skupinskega dela si je italijanska ekipa svoje mesto v drugem delu tekmovanja že zagotovila, Cedevita Olimpija pa bo to skušala napraviti v prihajajočem tednu.

Najboljši strelec Trenta v 7DAYS EuroCupu v tej sezoni je Gary Browne, ki v povprečju dosega 15,6 točke, 6,8 asistence in 4,1 skoke. V Ljubljano Trento prihaja po zmagi nad Venezio v italijanskem državnem prvenstvu (79:71), prav Browne pa je bil s 24 točkami in 10 asistencami najbolj učinkovit igralec svojega moštva. JaCorey Williams je v statistiko vpisal 22 točk in devet skokov.