Zanimivosti

Vas zanima kaj je za Cool mamacito in Cool fotra nepogrešljivo pri snemanju vlogov?

Oglasno sporočilo
8. 9. 2020, 14.37
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 14.44
Deli članek:

Teja in Jani Jugovič, znana kot Cool fotr in Cool Mamacita, danes veljata za zvezdi in uspešni zgodbi slovenskega interneta. Na Instagramu in YouTubu svoje sledilce, teh je skupaj že skoraj 200.000, navdušujeta s svojimi simpatičnimi vsebinami, zapisi, videoposnetki in iskrenimi pogledi na življenje in partnerstvo. Spoznala sta se pred dobrimi sedmimi leti, ko sta oba vstopila v prvo sezono šova Gostilna išče šefa. Takrat je med njima instantno preskočila iskrica, ki žari še danes. Svojo ljubezen sta okronala že z dvema otrokoma, prav nedavno pa sta praznovala tudi svojo prvo obletnico poroke.

V zadnjih letih se oba posvečata predvsem ustvarjanju vlogov o družinskem življenju, Teja pa ima v sklopu njunega kanala tudi svojo serijo Čaj s Tejo, kjer je pravkar začela z drugo sezono. Nedavno smo ju ujeli na kavi ob Ljubljanskem barju, kjer smo poklepetali o njunih načrtih za prihodnost ter samem ustvarjanju vsebin. Njun kanal namreč pokriva širok spekter tematik, od medosebnih odnosov in vzgoji otrok, pa vse do recenzij tehnoloških naprav in drugih izdelkov. Glede na to, da je njuno delo v veliki meri odvisno od sodobnih tehnoloških platform, pa nas je seveda zanimalo, kakšno vlogo v resnici v njunem življenju igra tehnologija.

Teja in Jani, kako sta preživela letošnje poletje? Kje sta si privoščila oddih in kaj vse sta počela?

Teja: Letošnje poletje smo bili kar precej v Sloveniji. Bohinj je naša najljubša destinacija. Smo imeli pa tudi veliko srečo, da smo lahko 2 tedna preživeli v Zadru, kamor se odpravimo vsako leto.

Jani: Ne vem, če lahko ravno govorim o oddihu. Je pa res, da sva si s Tejo prvič po otrocih privoščila tudi 3-dnevni pobeg v Gorico, kjer sva čas namenila samo en drugemu. Lansko leto za poroko sva namreč prejela v dar obisk adrenalinskega parka, jaz pa sem nato v istem kraju organiziral še večerjo in prenočišče.

Kakšen delovne izzive sta si zastavila za jesen?

Teja: Končno sem lansirala svojo spletno stran in lansirala svoje izdelke, na kar sem zelo ponosna. Si pa izzive zadajava vsakodnevno in imam včasih občutek, da nama vse skupaj uhaja iz rok.

Jani: Meni ne (smeh). Tudi jaz delam na dveh lastnih projektih in v kolikor bo sreča, bosta luč sveta ugledala še pred koncem tega leta.

Kako sta prišla na idejo, da bi ustvarjala vlogerske vsebine in kako sta začela?

Teja: Jani je posnel vlog ne da bi mi povedal, da bom jaz v glavni vlogi (smeh).

Jani: Res je. To je bil moj skrivni projekt, ki sem se ga lotil popolnoma samostojno. Prvi vlog sem objavil zgolj poskusno in ko sem videl, da je odziv boljši od pričakovanega, mi ni preostalo drugega kot to, da projekt speljem do konca. Poleti je z najinim podjetjem Tejani nekoliko manj dela, ker pa nisem navajen mirovati in sva oba s Tejo izredno hiperaktivna, imam materiala za izvoz, tako da se je počasi začelo in sedaj smo tukaj, kjer smo. Z vloganjem nikoli nisem začel zaradi določenega cilja, ampak je celotna zadeva nastala iz neke radovednosti oziroma poskusno. Želel sem se predvsem učiti. Vse sem želel početi sam, kako se snema, kako montira, od celostne podobe Cool Fotra, res sem želel, da je to moj projekt, ki bi prikazoval starševstvo skozi oči očeta. Potem pa so se nepričakovano začele odpirati teme in ugotovil sem, da se veliko ljudi poistoveti z mojimi vlogi in da jih z veseljem spremlja. Vsak dan se na novo učim, prebiram izkušnje in nasvete mojih sledilcev in se tako na nek način izpopolnjujem.

Kako načrtujeta svojo vsebino?

Teja: Je ne. Jaz vedno samo naredim, kar mi reče (smeh).

Jani: No to pa niti približno ni res. Preden se to zgodi, se je treba petkrat skregati in nasprotovati, da potem na koncu mogoče dobimo gledljiv končni izdelek. Vsebina je res spontana, razen poslovna sodelovanja, kjer je potrebno prikazati strokovno vsebino.

Kaj najraje počneta v prostem času?

Teja: Najraje pogledam kakšen dober film ali serijo in pa jem. Uživam v hrani. Kakšna večerja in film, pa sem zmagala. V kolikor pa bi imela prostega časa še več, bi bila prva izbira definitivno pohodništvo.

Jani: Ga nimam (smeh). Igram košarko. To je moj odklop in moj čas.

Kaj je vajin recept za srečo?

Teja: Da se poslušava in sva v prvi vrsti najboljša prijatelja, ki si zaupata.

Jani: Da je Teja srečna (smeh).

Koliko vama življenje olajša in popestri sodobna tehnologija?

Teja: Jaz in tehnologija nisva ravno z roko v roki. Je pa res, da je nujno potrebna in pri tem mi je pomembno, da je enostavna za uporabo. Tukaj se z Janijem res razlikujeva. Meni je škoda denarja, medtem ko pogledaš njegov kotiček in ima kar se tehnologije tiče vsega preveč.

Jani: No, to spet ni res. Vse kar imam, rabim. Sva si pa res različna. Teji je pomembno, da zadeva samo dela, jaz pa sem nekoliko bolj izbirčen. Pomembno mi je, kakšne izdelke uporabljam.

Kakšnim zahtevam mora zadostiti tvoj računalnik, kaj mora imeti?

Teja: More imeti Word in Outlook (smeh). Pa lep mora biti.

Jani: Najprej mi je pomembno, da računalnik deluje stabilno. Da je hiter in zmogljiv. Da na njem lahko opravljam vse funkcije, kot je montiranje videov. Da je dovolj prostora za vse moje programe.

Nedavno sta imela na testu tudi nov Huaweiev prenosnik MateBook X Pro, s čim vaju je navdušil?

Teja: Jaz še nisem imela boljšega prenosnika. Od tega, da ima zaslon na dotik do samega videza. Da vse dela tako kot mora. Slika, barve, ločljivost. Mene je res navdušil. Čeprav je tehnologija zame španska vas, sva se z MateBookom hitro »naconnectala«. Všeč mi je, da je izredno prenosljiv in sem ga brez problema lahko povsod vzela s sabo, navdušila pa me je tudi kamera skrita kar v tipkovnici, ki pokuka ven šele, ko pritisneš ustrezno tipko.

Jani: Z dizajnom, zaslonom visoke ločljivosti in predvsem s hitrostjo. Tudi mene je prepričal zaslon na dotik, zelo uporabna pa se mi je zdela tudi funkcija Huawei Share, ki mi je omogočala, da sem svoje telefon P40 Pro brezžično povezal s prenosnikom in ga potem upravljal kar na njegovem zaslonu. Res fascinantno.

Jani je svoje mnenje o novem MateBooku X Pro delil tudi v vlogu, ogledate pa si ga lahko spodaj.

https://www.youtube.com/watch?v=w7kr5Z0zebY