Zanimivosti

To so skrivnosti sistema Nespresso

Oglasno sporočilo
17. 6. 2020, 10.24
Posodobljeno: 17. 6. 2020, 10.26
Deli članek:

V sredini osemdesetih je Nespresso med ljubitelji espressa povzročil revolucijo s predstavitvijo sistema, ki vsakomur v vsakem trenutku omogoča pripravo popolnega espressa. Prav takšnega, kot v italijanskih barih, vendar kar doma ali v pisarni. Osnovna ideja je edinstven sistem Nespresso, ki izboljšuje tradicionalne tehnologije priprave espressa z optimiziranjem visokotlačne ekstrakcije in, prvič, uporabo kultne kapsule, ki vsebuje ravno pravšnjo mešanico nekaterih najboljših kav na svetu.

Današnja tehnologija je daleč od hladne in brezosebne. To še zlasti velja za naprave Nespresso. Te združujejo najnaprednejše tehnologije s preprosto uporabo za dosego popolnosti, ki vzbudi vsa čustva.Poglejte sodobno eleganco njihovih linij in prijeten dotik. Nato občutite osupljivo aromo sveže pripravljene Nespresso kave, poslušajte šumenje črnega nektarja, ki se preliva v skodelico, začutite mehkobo vabljive kreme in na koncu doživite njen nepogrešljiv okus.

Nespresso ponuja širok nabor sodobnih kavnih avtomatov, ki so preprosti za uporabo in bodo izpolnili vsako željo glede oblike in funkcionalnosti. Seveda pri Nespressu ne skrbimo samo za oblikovanje in tehnološko dovršenost ampak tudi za energetsko učinkovitost naših naprav. Zato nenehno znižujemo njihovo porabo energije, izpuste ogljikovega dioksida in možnosti reciklaže naših naprav.

POPOLNA IZKUŠNJA KAVE

Sistem Nespresso zagotavlja, da se kapsula popolnoma prilega vsaki od naših dovršenih visokotlačnih ekstrakcijskih naprav in ustvarja kavo v vsej svoji prefinjenosti. Ekstrakcija je dokončni trenutek resnice. Zmagoslavje okusa, končna prevlada skrbno razvitih in varovanih okusov.

MOČ OBČUTKOV

Nenavadno je, da intenzivnost okusa kave ni odvisna od odstotka kofeina temveč občutenja praženja ter ravni čvrstosti in grenkobe. Polnost okusa pomeni, kako jo občutimo v ustih. Kako občutimo njeno gostoto in moč, ko spijemo požirek. Je trenutni vtis, ki prispeva k bogastvu zaznavanja. Ob kislosti, grenkobi, sladkosti, aromi in okusu je ena glavnih značilnosti kave. Kava s polnim okusom je gosta, manj vodena.

UŽITEK ZAZNAVANJA

Uživanje Nespressa je trenutek za kavo kot noben drug. Vaša čustva se bodo prebudila skozi vsa čutila. Nespresso najprej okusite z očmi in uživajte v njegovi nezgrešljivi teksturi: popoln izvleček ustvari gosto, svetlo in nekoliko progasto rjavo kremo. Vzemite si čas za njegovo edinstveno aromo: najprej boste začutili šopek lažjih cvetnih in sadnih vonjav. Nato kavo nekoliko premešajte in začutili boste nekoliko močnejše pražene in začinjene okuse. Na koncu z žlico zajemite enakomerno, prefinjeno in mehko kremo. Poskusite požirek. Začutili boste svojo najljubšo kavno mešanico. Nekateri od okusov se bodo razširili skozi nosne kanale in obogatili vaše občutje.

1991869815706cb367ea913fca1dc86a.jpeg

ESSENZA MINI

BREZKOMPROMISNO KOMPAKTEN

Z združitvijo znanja in izkušenj s kavo v popolnoma nov izdelek, je Nespresso predstavil svojo najmanjšo napravo do sedaj – brez kakršnega koli kompromisa. Nov aparat Essenza Mini združuje preprostost uporabe, minimalistično lepoto in neprimerljivo kakovost Nespresso za ustvarjanje popolne skodelice v vsakem trenutku. S to zares majhno napravo boste v celoti vstopili v svet kave Nespresso. Aparati Essenza Mini so na voljo v dveh prepoznavnih oblikah, ki se prilegajo vsakemu slogu in prostoru.

Essenza Mini je dobitnik nagrad “Red Dot Award: Product Design 2017” in “IF Design Award 2017”. 

INISSIA

IGRIVO BARVIT, EDINSTVEN UŽITEK

Majhna površina na pultu in igrive barve. Inissia stremi k najvišji učinkovitosti in ob tem zagotavlja kakovost Nespresso.

Inissia je dobitnik nagrade “Red Dot Award: product design 2014”.

PIXIE

VEČ KOT SE VIDI

Opremljen s prestižnimi kovinskimi stranskimi oblogami in vrsto naprednih funkcij, je Pixie energetsko učinkovit ob presenetljivo kompaktni in minimalnistični obliki. Zasnovan za kar najbolj učinkovito delovanje, ta kavni avtomat živi v skladu s slovesom vrhunske tehnologije Nespresso.

Pixie je dobitnik nagrad “Red Dot Award: product design 2011”, “Good Design Award 2011” in “Australian International Design Award ‘Best in category - consumer’ 2011”.

CITIZ

MESTNI SMART

Z novo obliko CitiZ še naprej navdušuje ljubitelje kave Nespresso in dobrega oblikovanja, dodaja dotik elegance ritualom pitja kave po vsem svetu. Z ohranjanjem svoje kultne oblike in prestižne izdelave, celotna serija intuitivnih in uporabniku prijaznih naprav CitiZ uteleša vrhunsko raven Nespresso.

CitiZ je dobitnik nagrad “Red Dot Design Award 2009”, the”Good Design Award 2009” in “Australian International Design Award 2010”.

CITIZ&MILK

MESTNI SMART

CitiZ&milk z vgrajenim sistemom Aeroccino3 omogoča ustvarjanje neverjetnih mlečnih pen za vse vrste kavnih receptov. Ustvarjena za ljubitelje kave Nespresso in sodobnega oblikovanja, serija CitiZ predstavlja združitev funkcionalnosti in sobnih retro oblikovalskih navdihov.

LATTISSIMA ONE

LATISSIMA ONE TOUCH COFFEE AND MILK SOLUTION, ZA PRILOŽNOSTNO PRIPRAVO MLEČNE PENE

Z Nespresso Lattissima One aparatom so kavni napitki pripravljeni zelo preprosto. Napolnite, premešajte in uživajte kave cappuccino ali latte macchiato. Ko gre za čiščenje, preprosto razstavite posodico za mleko in jo operite v pomivalnem stroju. Če vas tudi to ne prepriča, bodo to storili kompaktna zasnova, kromiran ročaj, subtilen sijaj ali mat barva. Prepustite se edinstvenem užitku popolne mlečne pene v vaši skodelici cappuccina ali latte macchiata.

NESPRESSO ATELIER

Z NOVIM NESPRESSO ATELIER VSE OVIRE PADEJO

Ta naprava omogoča pripravo različnih receptov in uporabo različnih vrst mleka (sojino, riževo, mandljevo ali ovseno) 6 programiranih receptov z vročim in hladnim mlekom ( Cappuccino XL, Latte Machhiato, Hot foam, Iced Frappe, Cold foam in Mocha) 3 standardne velikosti kave: ristretto, espresso in lungo. Preprost za uporabo, še preprostejši za čiščenje.

AEROCCINO3

POPOLNA SVILENA MLEČNA PENA

Popolna lahka in kremasta, vroča ali hladna mlečna pena, ustvarjena v minuti, ob tem pa še preprosta za čiščenje. Aeroccino je izjemno preprost in hiter sistem samodejne priprave lahke in kremaste, vroče ali hladne mlečne pene.Nalijte mleko in pritisnite na gumb. Aeroccino bo v nekaj sekundah pripravil božansko mlečno peno, kot nalašč za številne mlečne in kavne recepte. Ob tem lahko segreje tudi mleko za pripravo Caffè Latte.

AEROCCINO4

Aeroccino4 ustvarja številne mlečne pene za preprosto pripravo še boljših mlečnih napitkov. Čiščenje je preprosto, saj se Aeroccino4 lahko pere v pomivalnem stroju.

4c782601bcc986076cbeca7a740897e1.jpeg

Ko gre za odličnost kave, Nespresso ničesar ne prepušča naključju. Naša zavezanost popolnosti stalno premika meje v vseh korakih priprave kave.

Od drevesa do skodelice. Na vsakem razpotju te poti, moramo sprejemati odločitve o standardih, tehnikah in postopkih. Pri tem vedno izberemo najtežjo pot, ki zahteva najvišjo raven inovativnosti in je pogosto najdražja za doseganje kar najvišje ravni kakovosti. To je popotovanje čutil za ustvarjanje čistega užitka, neprekinjeno in brez kompromisov. Ni naključje, da sta aroma in okus kave Nespresso tako prepoznavna.

Nespresso si prizadeva popolno predanost, iskanje novega znanja in skrbno ravnanje.

IZVOR UŽITKA & PREVERJEN IZVOR

Stalno iskanje izjemnih okusov naše kavne strokovnjake vodi v raziskovanje najbolj oddaljenih območij iz spoznavanje najredkejših sort.

NAJBOLJŠE SVETOVNE LOKACIJE

Vemo, da se popolnost ne doseže po naključju. Kava odraža okolje, v katerem je pridelana: zemlje, nadmorske višine, geografske lege, padavin in osončenosti.

SKRBNA PRIDELAVA

Četudi dražje in bolj zamudno, kavo Nespresso praviloma obiramo ročno in pri tem pazimo, da poberemo samo popolna zrna, ki jih po predelavi razvrstimo glede na velikost, gostoto in barvo. Tako na koncu zagotavljamo njen popoln okus.

STROGA IZBIRA

Zadnji korak v izbiri surove kave je barvno sortiranje, tako ročno kot elektronsko. Zrno je lahko prave velikosti in teže, barva pa kljub vsemu kaže na poškodovanje ali nepravilnosti. Za nas lahko eno samo zrno pokvari tudi vse druge, zato jih izbiramo, izbiramo in ponovno izbiramo.

f789c86f40c4949350203c3092ba22d7.jpeg

NADZOROVAN PREVOZ

Da bi med prevozom zrna surove kave ostala sveža in polna okusa, med prevozom za dragoceni tovor skrbimo in preprečujemo izpostavljenost pregretju, vlagi in bledenju.

ZAŠČITENO SKLADIŠČENJE

Surova kavna zrna so občutljiva na vlago in vonjave. Ob skladiščenju v neprimernih pogojih se navzamejo neželenih arom. Zato je Nespresso po prihodu v Evropo tako pozoren na zagotavljanje nadzorovanih pogojev skladiščenja s stalno temperaturo. Še več, ločeno skladiščenje kave od drugih pridelkov za preprečevanje kontaminacije in filtriranje zraka je ključnega pomena.

NATANČNO PREIZKUŠANJE

Pred praženjem se želimo prepričati, če vsaka vreča zelene kave izpolnjuje pričakovanja, v ta namen naši kavni strokovnjaki izvajajo vrsto preizkušenj in meritev. Za izpolnjevanje meril, ki smo jih postavili za Nespresso, izberejo le najboljše pridelke na svetu.

RAZVOJ OKUSOV & ČAROVNIJA MEŠANIC

Med sestavo mešanice, surovine izberemo glede na njihove lastnosti, kot sta aroma in finesa. Nato jih sestavimo v razmerjih za dosego popolne mešanice, ki poudarja njene edinstvene lastnosti.

MOJSTRSTVO PRAŽENJA

Med praženjem zelena zrna razvijejo svoj aromatski potencial in okus. Kratkotrajno in rahlo praženje ohranja naravno kislost kave, medtem ko daljše in bolj intenzivno praženje poudarja grenkobo in čvrstost. Parametre praženje določajo naši kavni strokovnjaki, glede na izvor in želen okus posamezne kave. Izkušnje zagotavljajo stalnost okusa skodelico za skodelico, leto za letom, ne glede na sezonska nihanja.

SKRIVNOSTI MLETJA

Po praženju se kavna zrna zmeljejo v prah. Zrnatost izračunamo tako, da ustreza zahtevam Nespresso kave. Izbira zrnatosti je ključna za dosego optimalnega izvlečka. Zahvaljujoč neprimerljivi ravni znanja, Nespresso postavlja merila uravnoteženja kislosti, grenkobe in aromatičnosti.

TRAJNOSTNA KAKOVOST

Skodelica kave lahko povzroči spremembo na bolje in ustvarja večjo vrednost za družbo ter okolje. Ljudem ki cenijo popolnost prinaša veselje in avtentičnost, hkrati pa zagotavlja trajnostno pridobivanje kave in izboljšanje življenja. Spodbudi lahko rešitve za recikliranje aluminija in prispeva k globalnim pobudam na področju klimatskih sprememb. To imenujemo Pozitivna skodelica, naš trajnostni pristop.

TRAJNOSTNA RABA ALUMINIJA

Z vidika kakovosti in trajnostne rabe aluminij ostaja naša prva izbira. Aluminij je najprimernejši material za zaščito okusov in svežine naših vrhunskih kav pred škodljivimi učinki svetlobe, zraka in vlage. Ob odpornosti in nizki teži omogoča tudi neskončne možnosti recikliranja. Zavezali smo se, da bomo do leta 2020 vsem našim kupcem zagotovili možnost reciklaže. V letu 2017 smo zbrali 92% vseh kapsul. Z zbiranjem in recikliranjem rabljenih kapsul lahko zmanjšamo vpliv na okolje in jim damo novo življenje. Recikliran aluminij se uporabi za nove izdelke ali kapsule Nespresso, ostanke kave pa pretvorimo v kompost ali energijo.