"videl sem tiste ničle in otrpnil"

Zaključil s kemoterapijo in istega dne postal imetnik dobitne srečke

A.S.
28. 10. 2019, 14.14
Posodobljeno: 28. 10. 2019, 16.39
Deli članek:

Ronnie Foster iz mesta Pink Hill, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Severna Karolina, je bil na dan, ko je zaključeval s kemoterapijo po hudi bolezni, najbolj srečen človek. Njegovi radosti pa tu ni bilo konca.

Profimedia
Fotografije je simbolična.

Foster se je boril z rakom debelega črevesa. Zdravniki so mu svetovali kemoterapijo, moški pa se je uspešno spopadel z boleznijo. Na dan, ko je zaključil z mukotrpno kemoterapijo, pa se mu sreča ni nasmehnila zgolj enkrat. Loterijska komisija Severne Karoline je sporočila, da je bil moški na poti v bolnišnico, ko je izvedel, da je osvojil 200 tisoč dolarjev (180 tisoč evrov).

»Za srečko sem odštel en dolar in osvojil pet dolarjev. Odločil sem se, da srečko zamenjam za drugo,« je povedal Foster in dodal: »Videl sem vse tiste ničle in otrpnil. Nisem mogel verjeti«. 25. oktobra je Foster prevzel nagrado. Pri izplačilu dobitka je po obračunanem davku prejel 140 tisoč dolarjev. Pri vprašanju, kam bodo romali cekini, pa je ostal skromen ter povedal, da bo poravnal stroške zdravljenja in nekaj privarčeval za prihodnje dni.