Zanimivosti

Njegova mama: za dobre odnose se morata truditi obe

T.D.
27. 10. 2019, 21.05
Deli članek:

Iskanje taščinih ter snahinih kvalitet, in ne napak, naj bi bila ena izmed osnovnih nalog družine, ki se je premalo zavedamo in jo običajno pometamo pod preprogo, dokler ne izbruhne požar.

dreamstime
Ugotovili so, da je med maminimi sinčki veliko več alkoholikov, saj je čustvena zloraba posesivnih mater globoko zakoreninjen problem.

Ker je neizpolnjujočih odnosov veliko in ker je navsezadnje veliko tašč vdov, lahko najdejo priložnost za srečo in zadovoljstvo v raznih konjičkih in tkanju prijateljstev. Občutljiv sin osamele matere ima težko nalogo. Mami naj bi pomagal poiskati pot do samostojnega lastnega življenja, poleg tega pa naj bi pomagal zgraditi samospoštovanje tudi mladi ženi, ki se je morda ob vseh napetostih odzvala preveč zaščitniško oziroma posesivno.

Je mamin sinček?

Mamin sinček je tisti partner, ki se nikakor ne more otresti vpliva matere in ji je dolžan izkazovati vso lojalnost, obenem pa se zaradi tega čuti izigran s strani žensk in ima do njih prezirljiv, poniževalen odnos. Ni nujno, da je tak moški do vas nasilen, lahko pa je čustveno povsem odmaknjen. Če pa je vaš mož topel, razumevajoč, ne bodite ljubosumni za prazen nič. Ne obtožujte ga kar tako, zakaj je mami pomagal nakupovati, vam pa ne. Morda je bil nakup špecerije edina reč, ki jo je postoril zanjo v zadnjem mesecu. Manj ko bo obtoževanj, več ko bo »pogoltnjenih« stavkov, bližja bo pot do sprave.

Spoznajta se!

Bolje ko se bosta poznali, lažje se bosta izprašali, česa in zakaj si ne moreta odpustiti, ko pomislita druga na drugo. In šele ko ozavestita, kaj vaju pravzaprav moti, lahko to presežeta. Preseganje pa ne pomeni, da se morata preleviti v najboljši prijateljici, dovolj bo že, če gojita spoštljiv odnos, čeprav na daleč. Nič ni narobe, če sta se z možem odločila, da svojim staršem čustveno ne bosta pustila priti povsem blizu. Pomembno je, da to storita tako, da druga stran ne bo užaljena in prizadeta. Za tašče pa naj velja naslednje: bolj na stežaj ko odprete vrata svojega doma, a tako, da v zameno ničesar ne pričakujete, in bolj ko sina spodbujate k osamosvojitvi, bolj vneto se bo s svojo izvoljenko in vašimi vnuki vračal na nedeljsko kosilo.