Zanimivosti

DIGGIT: Prva konferenca s področja marketinga z ničelno stopnjo odpadkov

Oglasno sporočilo
8. 5. 2019, 08.11
Posodobljeno: 8. 5. 2019, 08.43
Deli članek:

Konferenca DIGGIT se je iz dogodka za digitalno komuniciranje preobrazila v »pameten dogodek za pametne ljudi«. Kaj to pomeni, smo izvedeli v pogovoru s tremi ženskami iz ozadja DIGGIT-a, ki odločno sledijo novi viziji konference. Ta bo 6. junija 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Črt Piksi
Ženske DIGGIT-a (z leve proti desni): direktorica 08DIGGIT Mateja Repovž, direktorica za razvoj partnerstev Ariana Nina Eror in programska direktorica Simona Kruhar Gaberšček.

Biti digitalen ni trend, temveč način življenja 

Razlikovalno prednost DIGGIT-a letos izpostavljajo s sloganom »pameten dogodek za pametne ljudi«. »Biti digitalen danes ni več trend, temveč način življenja. Ljudje vedno težimo k večjemu, boljšemu in novemu, žal pa prevečkrat na škodo okolja, v katerem živimo. Zato smo se odločili, da stremimo k cilju postati prva konferenca z ničelno stopnjo odpadkov,« pravi Ariana Nina Eror, direktorica za razvoj partnerstev pri konferenci DIGGIT. Kot pojasnjuje, voda ne bo v plastenkah, ampak udeležence pozivajo, naj pridejo na dogodek s svojimi stekleničkami, v katere si jo bodo lahko natočili. Pogostitev bo na krožnikih iz pšeničnih ostankov, obdelanih po posebni metodi. Na koncu se krožnike lahko celo poje ali pa odvrže na kompost, saj se sami razgradijo. »Kozmetični in prehrambeni sponzorji bodo predstavljali svoje izdelke, ki ne vsebujejo E-jev, barvil in so v embalaži, ki se jo da reciklirati,« dodaja Erorjeva.

Odlična zabava v rokah organizatorjev Kurzschlussa

DIGGIT torej ni le konferenca o digitalnih trendih, temveč vseh, ki se dotikajo sodobnega življenjskega sloga, poudarja Mateja Repovž, direktorica 08DIGGIT-a. »Želela bi si, da se v zavest udeležencev zapiše kot konferenca za osebni in poslovni razvoj,« pravi. Kot dodaja Simona Kruhar Gaberšček, ki skrbi za programski del konference, so si pri tem prizadevali za ravnovesje med strokovnimi prispevki, ki bodo udeležencem v pomoč pri reševanju vsakodnevnih službenih nalog, kot tistimi, ki jih bodo navdihnili in motivirali, da si bodo ne le v poklicnem, temveč tudi v zasebnem življenju drznili kaj narediti drugače, izven ustaljenih okvirjev.